Region Vesti Zrenjanin

Ambasador Irana posetio Banju “Rusanda”: Puno mogućnosti za saradnju

ambasador irana posetio banju rusanda

Ambasador Irana Rašid Hasan Pur Baei boravio je danas u službenoj poseti Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima. On je izrazio želju da se na licu mesta uveri u kapacitete ove renomirane ustanove i mogućnosti daljeg razvoja saradnje u oblasti zdravstva.

 

Domaćini iranskom ambasadoru bili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i v.d. direktora Banje “Rusanda” dr Zorica Ćulibrk sa saradnicima.

 

Ovom prilikom organizovana je prezentacija „Rusande“. Ambasador je zatim obišao bolničke paviljone i jezero odakle se doprema blato za lečenje pacijenata.

 

PROČITAJTE JOŠ: Akcija pošumljavanja: Hrast samotnjak dobio 190 “novih drugara” (Foto)

 

– Banja „Rusanda“ čini značajan zdravstveno – turistički potencijal, koji ima mnogo mogućnosti za razvoj. Grad je pripremio planska dokumenta kako bi privukao investitore koji su zainteresovani za ulaganja u ovu sredinu – naglasio je gradonačelnik Salapura.

 

On je dodao da je bilo reči i o mogućoj saradnji između privrede grada i regiona sa investitorima iz Irana.

 

ambasador irana posetio banju rusanda

 

Svojevremeno potpisan memorandum o saradnji

 

Ambasador Rašid Hasan Pur Baei je kazao da prilikom njegove posete Melencima nije razgovarano samo o razvoju zdravstvenog turizma, već i o celokupnim potencijalima srednjobanatskog regiona.

 

– Jedna od prednosti ovog regiona jeste i poljoprivreda. To može biti od velike koristi za razvoj naše saradnje – rekao je ambasador Irana.

 

V.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ dr Zorica Ćulibrk podsetila je da je i prethodni ambasador Irana, pre tri godine, posetio ovu ustanovu. Tada je potpisan memorandum o saradnji, u cilju daljeg razvoja i promovisanja zdravstvenog turizma.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Tada smo ostavili sjajan utisak, budući da “Rusanda” poseduje prirodni faktor koji je gotovo jedinstven u svetu. Sadašnji ambasador je izrazio želju da nas poseti i lično se uveri u kvalitet samog blata i ustanove – istakla je Ćulibrk i izrazila očekivanje da će se saradnja ubuduće ogledati i u dolasku iranskih turista u “Rusandu”.

 

ambasador irana posetio banju rusanda

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM