Region Vesti Zrenjanin

Akcija pošumljavanja: Hrast samotnjak dobio 190 “novih drugara” (Foto)

hrast samotnjak

Na takozvanom potezu “tri hrasta”, između Tomaševca i Botoša, gde je nekada bila šuma, ostao je hrast samotnjak, koji se nalazi pored reke Tamiš. Osim prelepim životinjskim svetom, bio je okružen i smećem koje su za sobom ostavljali nesavesni građani.

 

Aktivisti Udruženja ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape” rešili su da preduzmu nešto tim povodom. Osim što su uklonili otpad, oni su uspešno obavili još jednu akciju pošumljavanja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Nesvakidašnji slučaj: Neko nestručno orezao sadnice ukrasne šljive (Foto)

 

“Stogodišnji hrast samotnjak dobio je 190 “novih drugara”, koje smo posadili zajedno sa dragim prijateljima iz ACT Srbija i Lions klubom Petrovgrad. Uz nas je bio i Riblovački savez Vojvodine, koji je takođe podržao akciju”, kažu za portal zrenjaninski.com u udruženju “Zelene šape”.

 

 

Ujedno je i očišćen deo poteza na kojem su se nalazile velike količine smeća, a koje su završile na reciklaži.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

“Ovom prilikom, osim što smo organizovali radnu akciju, družili smo se u prirodi, pored reke. Dogovarali smo se o daljim akcija koje ćemo preduzimati. Želimo da pomognemo prirodi da se oporavi, jer priroda je deo svih nas”, poručuju “Zelene šape”.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM