Poljoprivreda YSLAJDER

ZAPOČETA IZGRADNJA JOŠ JEDNOG ATARSKOG PUTA

Foto: Aleksandar Blanuša

STAJIĆEVO – Izgradnja atarskog puta u Stajićevu, koja je započeta ovih dana, najviše će značiti poljoprivrednicima iz ovog sela na području grada Zrenjanina, ali i paorima iz okolnih mesta koji ovde obrađuju njive. Atarski put je ukupne dužine 2.200 metara i on će omogućiti lakši i bezbedniji pristup poljoprivrednim imanjima.

 

Foto: Aleksandar Blanuša

 

-Atar Stajićeva zauzima površinu od približno 5.000 hektara, od kojih su 3.000 hektara privatne parcele, i paorima je izuzetno značajno da imaju uređene puteve do njiva. Pre dve godine završili smo radove na izgradnji atarskog puta koji je spojio Orlovat sa Stajićevom, i samim tim smo skratili put do parcela – izjavio je član Saveta Mesne zajednice Stajićevo Nemanja Milinković, koji se zahvalio Gradu Zrenjaninu na razumevanju i naporima koje ulaže u razvoj poljoprivrede.

 

Početak radova na izgradnji atarskog puta u Stajićevu obišli su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov pomoćnik Dragan Ćapin, član Gradskog veća zadužen za resor mesnih zajednica Pero Pilipović, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić i predsednik Saveta Mesne zajednice Stajićevo Svetozar Stefanov.

 

Gradonačelnik Janjić je kazao da su u cilju stvaranja što boljih uslova za ukupan razvoj agrara na teritoriji grada Zrenjanina, u toku radovi na izgradnji i uređenju atarskih puteva.

 

– Prepoznajemo potrebu poljoprivrednika i ulažemo značajna sredstva u izgradnju atarskih puteva. Paori takođe ulažu puno u kupovinu nove i savremene mehanizacije, a na nama je da im obezbedimo što bolje uslove da dođu do svojih njiva i imanja. Samo ove godine za tu namenu smo opredelili 74 miliona dinara. Ukupno ćemo izgraditi 7.000 metara puta kroz atare, a sa ambicioznim projektom ulazimo i u narednu godinu – rekao je Janjić.

 

atarskog puta
Foto: Aleksandar Blanuša

 

On naglašava da je posebna pažnja u prethodnom periodu bila posvećena razvoju zrenjaninskog agrara. Lokalna samouprava je u dogovoru sa ovdašnjim poljoprivrednim proizvođačima osmislila niz aktivnosti koje su realizovane zahvaljujući respektabilnom agrarnom budžetu Zrenjanina.

 

-Podelili smo 93 visokokvalitetne junice simentalske rase za tri sezone, ove godine po prvi put smo pomogli i 30 pčelara. Podsetiću i na akcije bušenja bunara u atarima, revitalizaciju atarskih puteva i kanala za navodnjavanje na teritoriji grada, dodelu plastenika povrtarima, besplatno uzorkovanje obradivog zemljišta… Poljoprivreda mora biti jedan od zamajaca razvoja ove sredine i sigurno je da je naš agrarni budžet, koji je u jednom trenutku premašio i 400 miliona dinara, potpuno opravdan i neophodan – napominje Janjić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • MOGLO BI I OVDE
    A, kada će doći “na red”, oko 2.200m “atarskog puta”, između Elemira i Aradca, odnosno, puta Zrenjanin-Novi Sad, jer su elemirci izgradili “svoj deo”, kroz svoj atar, još odavno!?
    Mogla bi se upotrebiti i “naftna renta”, za tu svrhu, zar ne?
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM