Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Za podizanje i opremanje plastenika grad izdvojio oko 1,8 miliona dinara

opremanje plastenika

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća i cveća, kao i rasadničku proizvodnju.

 

Za ove namene je izdvojeno oko 1,8 miliona dinara, dok je iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi do 150.000 dinara. Novac se dodeljuje za nabavku konstrukcija za plastenike, folija, sistema za navodnjavanje i zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada i ostale opreme.

 

PROČITAJTE JOŠ: Domaće lubenice iz Farkaždina: Prinos manji, ali nikad nisu bile slađe

 

Na javni poziv se mogu prijaviti oni koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Podnosilac prijave mora biti sa teritorije grada Zrenjanina i ne može da ima više od 40 godina. Uslov je i da nema neizmirene obaveze prema gradu Zrenjaninu, a u vezi sa drugim poljoprivrednim projektima, kao i da je izmirio sve poreske obaveze.

 

U javnom pozivu se navodi i da onaj ko dobije sredstva ne sme da otuđi niti da drugom licu da na korišćenje investiciju koja je predmet zahteva u periodu od tri godine od dana njene nabavke.

 

Korisnici podsticaja su obavezni da pripreme teren za postavljanje plastenika i iskopaju odgovarajući drenažni kanal. Njihova obaveza je i da tokom perioda od tri godine dostavljaju godišnji izveštaj upravljanja plastenikom. Takođe, treba da u periodu od trideset dana, od dana uplate sredstava, nabave opremu.

 

Rok za podnošenje prijava je 14. avgust. Prijave sa dokumentacijom se podnose Gradskoj upravi.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sve dodatne informacije i obaveštenja zainteresovani učesnici mogu dobiti putem telefona 023/315 0234.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz