Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Upućen poziv uzurpatorima poljoprivrednog zemljišta u opštini Novi Bečej

javno nadmetanje za poljoprivredno zemljište
Foto: Pixabay

Opština Novi Bečej uputila je uzurpatorima državnog poljoprivrednog zemljišta javni poziv za zaključivanje vansudskog poravnanja.

 

Opštinska komisija je utvrdila da su neovlašćeno obrađene parcele u državnoj svojini koje se nalaze pod pšenicom, ječmom, kukuruzom, suncokretom, uljanom repicom, sojom, detelinom, senom i raznim povrćem.

 

Spisak parcela koje su uzurpirane, u katastarskim opštinama Bočar, Novo Miloševo, Novi Bečej i Kumane, objavljen je na zvaničnom sajtu Opštine Novi Bečej.

 

Pročitajte još: Agrosoj sve poslove obavio na vreme, sledi nastavak planiranih investicija

 

Novobečejska lokalna samouprava je pozvala uzurpatore koji su neovlašćeno obradili te parcele da se u roku od deset dana od dana objavljivanja javnog poziva jave Opštinskoj upravi radi zaključenja vansudskog poravnanja u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

 

Po zakonu, ako pravno, odnosno fizičko lice koristi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini bez pravnog osnova, dužno je da plati trostruki iznos najviše prosečne postignute cene po hektaru na teritoriji Srednjobanatskog okruga.

 

Ako se uzurpator ogluši o ovaj poziv, lokalna samouprava je dužna da skine useve.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM