Poljoprivreda

U toku konkursi za poljoprivrednike

NOVI SAD – Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za dodelu sredstava registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, u punom su jeku.

U ponudi 985 miliona dinara
U ponudi 985 miliona dinara

– Raspisano je osam konkursa namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, u vrednosti od 985 miliona dinara. Raspisani su i konkursi za lokalne samouprave, koji se odnose na odvodnjavanje, odnosno sanaciju kanalske mreže i za vodosnabdevanje, kao i na radove na kanalizacionim mrežama – kaže potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

Najviše sredstava planirano je po konkursima za nabavku opreme za navodnjavanje i bunare, čak 270 miliona dinara, a isto toliko i za nabavku sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda. Za pomoć staračkim domaćinstvima obezbeđeno je 140 miliona. Posebno zanimljiv je konkurs za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru, kojim je obezbeđeno bespovratnih 60 miliona za podizanje i grejanje plastenika.

A konkurs za sufinasiranje nabavke opreme za male prerađivačke kapacitete, ima budžet od 70 miliona, sa povraćajem sredstava do 50 posto od investicije, i namenjen je za hladnjače, opremu za preradu grožđa i uljnih kultura, za nabavku žetvene mehanizacije, opreme za preradu lekovitog, začinskog i aromatičnog bilja, kao i opreme za pčelarstvo.

Suma od 65 miliona obezbeđena je za bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi, a za gradnju silosa ukupno 50 miliona.

Svi konkursi za registrovana poljoprivredna gazdinstva otvoreni su do 30. septembra, osim za staračka domaćinstva, koji će trajati do 15. maja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.