Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Stečajni upravnik nagrađen sa 11 miliona, a zadrugarima po 20.075 dinara

stečajni postupak u zemljoradničkoj zadruzi molin

Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu okončan je stečajni postupak u Zemljoradničkoj zadruzi „Molin“ iz Nove Crnje, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Stečaj je završen nakon što je sud usvojio završni račun i izveštaj, koji je podneo Radovan Savić, poverenik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, koja se u ovom slučaju pojavljuje u ulozi stečajnog upravnika. Istim rešenjem, određeno je da 73 zadrugara dobiju ukupno 1.465.475 dinara, odnosno po 20.075 dinara, na ime preostalog viška deobne mase.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vukašin Baćina: Stanje u mlečnom govedarstvu je jako teško i nije od juče

 

Stečajnom upravniku je određena konačna nagrada za rad u iznosu od 11.192.214 dinara, zatim naknada troškova od 5.950.000 dinara i rezervisan iznos za troškove stečajnog upravnika od 150.000 dinara, pa je odobrena isplata razlike između isplaćene i konačne nagrade u iznosu od 2.386.899 dinara.

 

Stečajni upravnik je, inače, tražio da mu se odredi dodatna nagrada od 11.171.937 dinara, ali je Privredni sud u Zrenjaninu odbio taj predlog.

 

Stečajni postupak u Zemljoradničkoj zadruzi „Molin“ trajao 12 i po godina

 

Stečaj u ZZ „Molin“ je trajao čak 12 i po godina. Rešenjem zrenjaninskog suda, stečaj je otvoren 21. jula 2010. Prvo poverilačko i ispitno ročište održano je iste godine. Procenjeno je da nije moguća reorganizacija ove zadruge, pa je proglašen njen bankrot, a imovina je rasporodata. Prema rešenju o glavnoj deobi od 18. januara 2017, stečajnom poveriocu su isplaćena potraživanja u stopostotnom iznosu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Imate poljoprivredno zemljište i želite da ga prodate? Obratite pažnju na ovaj oglas

 

Ostala je imovina koja nije unovčena u toku stečajnog postupka. Njena ukupna vrednost je blizu 311,4 miliona dinara, od čega je zemljište vredno 308,2 miliona dinara, a ostatak se odnosi na objekte i opremu. Nepokretnosti, odnosno zemljište koje predstavlja deo neunovčene imovine, predmet su upravnih postupaka koji se vode pred Republičkim geodetskim zavodom. Sud je ovlašćenje za postupanje u pokrenutim upravnim sporovima preneo na Zadružni savez Vojvodine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

    • Овај стечајни не само што има невероватну зараду него и где год је стечајни управник, стечај траје више од 10год!

sinovoz