Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Sa uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta požnjeveni pšenica i ječam

pšenica i ječam

Sa 38 hektara uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta u Novom Bečeju požnjeveni su pšenica i ječam i predati su na lager, odnosno na prodaju.

 

Ovaj podatak saopštio je Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej zadužen za poljoprivredu.

 

– Komisija za obilazak neizdatih parcela državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Novi Bečej utvrdila je da su ove godine neovlašćeno obrađene pojedine državne parcele. Na njima su zasejani pšenica i ječam, zatim kukuruz, suncokret, uljana repica, soja, detelina i razne vrste povrća. Uzurpatorima državne zemlje upućen je javni poziv radi zaključenja vansudskog poravnjanja u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Na parcelama za koje nije zaključeno vansudsko poravnanje pristupilo se skidanju useva – napominje Stojšin.

 

Pročitajte još: Na srednjobanatskim njivama u toku je ovogodišnja žetva pšenice i ječma

 

On kaže da je neregulisano ostalo oko 38 hektara pod pšenicom i ječmom.

 

– Usevi su skinuti sa svih tih površina i predati su na lager, odnosno na prodaju. Cena se još uvek ne zna. Što se tiče kukuruza i suncokreta, kukuruza imamo oko 20 hektara, a suncokreta oko 16 hektara. Imamo nešto uljane repice i drugih žitarica. Ukupno je oko 91 hektar uzurpiran ove godine – zaključuje Stojšin.

 

On naglašava da nakon žetve pšenice i ječma, kada za to dođe vreme, uslediće i žetva suncokreta i kukuruza. Prihodi ostvareni prodajom tih useva, kao i ranije, biće usmereni lokalnoj poljoprivredi.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM