Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Reagovanje BB company na vest da je farmer Jugoslav Tomić prosuo mleko

bb company belkino
Foto: Pixabay

Povodom vesti koju su juče objavili pojedini mediji, između ostalog i portal zrenjaninski.com, da je farmer Jugoslav Tomić iz Stajićeva prosuo 2.500 litara mleka, jer niko nije želeo da ga otkupi, oglasilo se preduzeće BB company.

 

Tomić je, naime, izjavio da je poslednjih pet godina mleko prodavao mlekari „Belkino“, koja posluje u okviru BB company, dodajući da je ta saradnja sada završena.

 

BB company navodi da ima obavezu da ovu priču osvetli i sa druge strane. Saopštenje koje je potpisao izvršni direktor proizvodnje Zoran Jelić portal zrenjaninski.com objavljuje u celosti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počinje najlepše godišnje doba i imamo jednu sjajnu vest za vas!

 

„Mlekara Belkino posluje sa farmerom Jugoslavom Tomićem već pet godina. Način na koji je ona okončana nije inače naša praksa u odnosima sa dobavljačima. Naprotiv, trudimo se da te odnose negujemo i održavamo dobrim na zadovoljstvo svih strana. U ime mlekare Belkino i zajednice ljudi koja iza nje stoji, moramo da istaknemo da se ne slažemo sa iskazom gospodina Tomića.

 

Dana 6. marta, kao direktor mlekare Belkino, a ujedno i neko ko se bavi nabavkom sirovine, pozvao sam gospodina Tomića i najavio mu da moramo sniziti cenu mleka, koja je u tom momentu bila 77 dinara sa PDV-om, na 70 dinara, uz obrazloženje da su cene sirovog mleka u padu i da je u ovom trenutku smanjena potražnja za gotovim mlečnim proizvodima. Kao posledicu toga imamo velike zalihe, naročito tvrdih sireva. To ugrožava mlekaru Belkino, kao kompaniju kojoj je stalo da do potrošača uvek stignu proizvodi u najsvežijem mogućem obliku.

 

Razgovor se završio izričitim stavom gospodina Tomića da prekida saradnju, uz izjavu da će sa nama ostati u partnerskom odnosu do 15. marta, nakon čega će svoje mleko prodavati nekoj drugoj mlekari.

 

Jedinstven slučaj u dosadašnjem poslovanju

 

Mi smo kao odgovorna mlekara odmah reagovali i preduzeli korake da nadoknadimo količine mleka koje smo do tada otkupljivali od gospodina Tomića.

 

Međutim, Jugoslav Tomić nas je ponovo kontaktirao. Kada smo sa njim podelili informaciju da je mleko nabavljeno od drugih dobavljača, jer naši kupci ne smeju da osete zastoj u snadbevanju, on je revoltiran najavio akciju prosipanja mleka.

 

BB company, koja se više od 15 godina bavi otkupom i preradom sirovog mleka pod brendom Belkino, do sada nije imala sličnu situaciju. Imajući to u vidu, saradnju sa Jugoslavom Tomićem možemo nazvati jedinstvenim slučajem, sa nadom da se to više nikada neće ponoviti.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Kao domaća kompanija koja pre svega vodi računa o svojim zaposlenima, saradnicima ali i zajednici u kojoj posluje, izražavamo duboko žaljenje zbog ovakvog ishoda jedne do sada korektne saradnje.“

 

Zoran Jelić,

izvršni direktor proizvodnje

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Zašto BB company nije snizila cene svojih gotovih proizvoda, vec je njoj bilo lakše da „ošteti“ proizvođača koji, po pravilu, uvek bude oštecen. Inače, da budem jasna, ne podržavam gest gospodina Tomica.

    • Cene nece niko da snizi vec profit da podignu. BB kompani i nije naj sjajniji partner svako ko je radio sa njima to zna.

  • A znaci trebalo Vam je mleko jer ste kupili od drugog proizvodjaca. Da Vasi kupci ne osete zastoj? Znaci nemate toliki lager koliko kazete. Gotov proizvod u poskupljenju a osnovnu sirovinu obarate cenu…pa ne ide bas tako..