Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Raspisani konkursi za podsticaje u oblasti poljoprivrede

plastenici

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa za podsticajje u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu.

 

Raspisan je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine. Cilj konkursa je unapređenje organske proizvodnje, nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju. Za realizaciju ovih aktivnosti predviđeno je ukupno devet miliona dinara.

 

Raspisan je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini. Cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama. Za njegovu realizaciju biće izdvojeno ukupno 90 miliona dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Proso nije naročito zanimljiv našim paorima, ali ga Milan Jankov uzgaja

 

Poljoprivrednici mogu da se jave i na konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća. U ovo su uključene i pečurke. Cilj konkursa je ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva. Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 25 miliona dinara.

 

Za realizaciju konkursa za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine predviđeno je ukupno 200 miliona dinara. Cilj ovog konkursa je demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u tim područjima, odnosno njihovog povratka iz gradova.

 

Objavljeni su i ovi konkursi za sufinansiranje investicija u oblasti poljoprivrede

 

Raspisan je i konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Cilj je intenzivnije korišćenje i zaštita poljoprivrednih zemljišnih resursa. Za realizaciju ovog konkursa predviđen je ukupan iznos od 80 miliona dinara.

 

Objavljen je i konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Cilj konkursa je povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje, kao i zaštita zemljišta sprečavanjem razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je 370 miliona dinara.

 

I na kraju, otvoren je i konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja. Cilj konkursa je povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradne zaštite, kao i povećanje površina pod novim zasadima voća i vinove loze. Za realizaciju ovog konkursa predviđen je ukupan iznos od 85 miliona dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.