Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Pomor svinja na farmi industrije mesa u Farkaždinu!

pomor svinja
Foto: Pixabay

Ozbiljan sanitarni problem na farmi svinja u Farkaždinu, gde je proteklih dana veći broj svinja uginuo, rešen je, a biće postavljen i stečajni upravnik, kojem predstoji ozbiljan posao.

 

Pomor svinja na farmi Industrije mesa “PKB Imes” u Farkaždinu, koje su uginule usled nedostatka hrane, razrešen je tako što su leševi uginulih životinja uklonjeni.

 

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede upoznato je sa situacijom u „PKB Imesu“. Veterinarska inspekcija naložila je da se uginule svinje sa farme Farkaždin odnesu u kafileriju. To je učinjeno i nema opasnosti od zaraze”, navodi se u saopštenju nadležnog ministarstva, prosleđenog portalu zrenjaninski.com.

 

Na pitanje novinara našeg portala koje dalje mere će biti preduzete Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odgovara:

 

“Prema saznanjima kojima raspolažemo, stečajni upravnik će, odmah po dobijanju rešenja, preduzeti konkretne mere. On će to učiniti kako bi u najkraćem mogućem roku rešio probleme i radnika i ishrane životinja na farmi”.

 

Pojedini mediji objavili su da pomor svinja nije jedina nedaća koja je zadesila ovo preduzeće. Naime, i radnici ove farme suočeni sa ozbiljnim problemima jer im kasne zarade.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM