Poljoprivreda YSLAJDER

PAKLENE VRUĆINE STVORILE MNOGO PROBLEMA NA RIBNJACIMA

ribnjak

TARAŠ – Zbog paklenih vrućina svi trpe, a teško stanje, naročito u vreme temperatura od 40 i više stepeni, bilo je i na ribnjacima, kojih je u srednjem Banatu baš dosta.

 

vrućine ribnjacima

 

Da se gajena riba, zbog oskudice u vodi i vreline, ne bi “skuvala” brinuli su i u jednom od novijih ribnjaka, u Tarašu, pored Zrenjanina.

 

– Paklene vrućine stvorile su nam mnogo problema. Ribi nije bilo lako, jer je nivo vode padao, što smo morali da nadomestimo vodom iz bunara. A oni ribnjaci koji su vezani za kanale upali su u velike probleme, jer su kanali suvi. Nivo vode je u ribnjacima praktično bio na pola crte. To je bilo stresno za ribe, bilo je ozbiljnih zastoja u hranjenju jer je riba gubila apetit, nije napredovala, a hrana je trulila i propadala – govori za portal zrenjaninski.com Milorad Krstin iz Taraša, čije gazdinstvo poseduje ribnjak u Tarašu.

 

On tvrdi da će u ovoj godini sasvim izvesno biti negativnih posledica i u proizvodnji ribe, jer je bilo i oboljevanja a na pojedinim ribnjacima i pomora, i da nam sledi nestašica slatkovodne ribe na tržištu.

Podeli članak
sinovoz
FAM