Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Online radionica “Budućnost srpske industrije hrane”

asocijacija za promociju srpske hrane

Asocijacija za promociju srpske hrane poziva sve zainteresovane iz Zrenjanina i okolnih opština da se u petak, 28. avgusta, u 12 časova, priključe online radionici projekta “Budućnost srpske industrije hrane”.

 

Edukativna radionica će se baviti koracima koje proizvođači moraju da preduzmu pre nego što krenu u proizvodnju, kao što su neophodnost ispitivanja tržišta, upoznavanje i razumevanje potreba potrošača, primarne i sekundarne ciljne grupe i upoznavanje sa kanalima prodaje visokokvalitetne hrane.

 

Cilj ove radionice je da učesnici razumeju sve potrebne aspekte i korake stvaranja proizvoda koji ima tržišni potencijal kako na domaćem tržištu, tako i na inostranom. Takođe će imati priliku i da čuju kako je malo socijalno preduzeće postalo prepoznatljiv brend koji svoje proizvode plasira u 300 objekata u Srbiji. A ujedno ih i izvozi u SAD i nekoliko evropskih zemalja.

 

“Budućnost srpske industrije hrane” je projekat koja pruža podršku, promociju i povezivanje mladima koji su zainteresovani ili već uključeni u sektor proizvodnje hrane. Cilj je motivacija i osnaživanje mladih da pokrenu sopstvenu proizvodnju, okrenu se tržištu visokokvalitetne hrane ili unaprede svoje postojeće proizvode.

 

Projekat sprovodi Asocijacija za promociju srpske hrane. Finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 

Na radionici će govoriti Miloš Pejčinović, ispred Asocijacije za promociju srpske hrane. Kao predstavnik proizvođača, govoriće Branislav Sekulić, vlasnik porodične firme Vrtlari. Ovu firmu, inače, odlikuje duga tradicija u proizvodnji voća i povrća i široka paleta visokokvalitetnih proizvoda.

 

Na radionicu se možete prijaviti putem sledećeg linka.

 

budućnost srpske industrije hrane

 

Otvoren nacionalni konkurs za “Buduće lidere domaće hrane”

 

Asocijacija za promociju srpske hrane takođe poziva sve mlade proizvođače koji imaju inovativni visokokvalitetni prehrambeni proizvod, kao i mlade pojedince koji imaju ideju za razvoj takvog proizvoda i žele da se upuste u njegovu proizvodnju da učestvuju na nacionalnom konkursu za “Buduće lidere domaće hrane”.

 

Asocijacija poziva sve zainteresovane da im pošalju svoje inovativne visokokvalitetne prehrambene proizvode. Najboljima će biti pružena podrška u daljem razvoju. Pomoć je u vidu dizajniranja jedinstvene etikete proizvoda, povezivanja sa predavačima, savetodavcima, kao i kroz druge vidove podrške o podsticaja.

 

Prijava na konkurs otvorena je do 1. oktobra, do 17 časova. Više informacija možete pronaći na sajtu APSH.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM