Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Objavljeno koji privredni ribari smeju da izlovljavaju ribu iz Tise

privredni ribari
Foto: Pixabay

Ustanova „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina saopštila je da je odlučila da sa 15 privrednih ribara zaključi ugovor o obavljanju privrednog ribolova. Odabrani privredni ribari će taj posao moći da obavljaju u 2020. godini na delu reke Tise, od 65. kilometra do ušća u Dunav.

 

Kako je saopšteno, privredni ribari kojima je dozvoljeno obavljanje posla na pomenutom delu Tise su Bojan Pecarski, Žarko Prokin, Igor Molnar, Dejan Stanić, Budimir Trajković, Dragan Ćerimović, Goran Kolarević, Svetlana Janković, Zlatomir Ristić, Željko Slijepčević, Stevan Lukić, Ištvan Budai, Ladislav Bauer, Goran Tatić i Željko Kerekeš. „Rezervati prirode“ će ugovore sa njima zaključiti nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

 

Pročitajte još: Ukinuto rešenje kojim je Srpski Itebej proglašen zaraženim područjem

 

Ova zrenjaninska ustanova je prethodno pozvala sve zainteresovane registrovane privredne ribare na zaključivanje ugovora za dobijanje dozvole za obavljanje privrednog ribolova na delu reke Tise. U pitanju je deo od 65. kilometra do ušća u Dunav. Ovaj poziv se odnosi na 2020. godinu. Broj ribara za ovu godinu na toj deonici reke Tise je ograničen na petnaest.

 

Cena pojedinačne godišnje dozvole je 120.000 dinara za sve alate i plaća se u dve jednake rate. Prva rata od 60.000 dinara mora biti plaćena do 15. februara. Druga se plaća do 15. jula.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

6 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Ovo ima samo u Srbistanu! kakav privredni ribolov na rekama koje predstavljaju opšte društveno dobro? Šta su to „Rezervati prirode“ i privredni ribari uložili u razvoj ribarstva pa da imaju pravo na izlovljavanje? Oni samo otimaju od prirode i uništavaju i to malo ribe koje je priroda stvorila. Ti ribari su u stvari najveće ribokradice jer hvataju ribu čak i strujom, a da ne govorimo o mrežama sa sitnim okcima.
  Ako hoće da se bave privrednim ribolovom onda neka formiraju svoje ribnjake, ulože novac u održavanje i ishranu ribe i onda neka love.
  Nikada mi nećemo nas „zelenu granu“, zato sve više mladih odlazi iz ovo Srbistana.

 • Da li ima bilo šta da se ulovi u Tisi? Poznajem većinu ovih „alasa“, svi su članovi SNS, kao i Stevo ( pazi nije Steva) Čorokalo upravnik tzv.“Rezervata“. Izgleda da je to bio i glavni kriterijum za dodelu dozvole.

  • Pa dozvole im uopste nije trebalo dati. Ni njima ni bilo kome. 15 dozvola za ribarenje na Tisi? Pa jel im to deda ostavio u amanet pa da vade prirodne resurse i bogate se? Sramota!

 • katastrofa.tisa je mala reka da bi na njoj bio dozvoljen privredni ribolov,a i tako je riblji fond ugrozen u celoj zemlji. Pustite politiku.napisimo.apel.da.se takva stvar zaustavi. Pa ste ce da rade sportski ribolovci?za par godina ostace samo.manic da se lovi

 • Pola sa spiska čestiti ribari, druga polovina od zla oca i još gore majke. Većina clanovi SNS. Ovo da Vučić vidi posmenjivao bi pola funkcionera. Narocito ove cuvene vladare iz senke. Koji se sakrivaju iza clanske karte Srpske napredne stranke i ofiraju cestite funkcionere stranke. A te kabadahije koriste stranku za licno bogacenje i sadisticko uzivanje igrajuci se sudbinama ljudi i istavljajuci ljude porodicne sa maloletnom decom bez hleba…ali sve ce to izaci na videlo.

  • Nije ribarenje što i pisanje komentarau toploj sobi. Treba platiti 1000 evra. Ribe neće same da uskaču u čamac. Uvek tudja koza ima više loja nego svoja. Mada ni jedna koza nema loja. Neka rade ljudi, neka zarade. Zašto ometati drugima da rade. Te priče SNS, LSV SPS, SPO, DS, DSS to su priče za narodnu masu (za ovce) . Ribe se ne pecaju na partijsku knjižicu nijedne partije, treba podići dupe i pokvasiti gaće da bi se ulovilo i zaradilo.

sinovoz
FAM