Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Ministarstvo poljoprivrede izdalo važno saopštenje za poljoprivrednike

ratarske kulture
Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je sve poljoprivrednike, koji imaju neodložne poslove na njivama tokom policijskog časa, da podnesu zahtev da im se odbori kretanje u tom periodu.

 

„U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja, od 20 časova do 5 sati, svaki poljoprivredni proizvođač, odnosno vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine, dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja. Zahtev se podnosi Upravi za zaštitu bilja“, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

 

Zahtev se može podneti na email agromere@registar-uzb.rs. Poljoprivrednici iz Srednjobanatskog okruga prijave mogu da podnesu i putem telefona 064 881 84 49.

 

Pročitajte još: „Čistoća“ od 25. marta neće iznositi komunalni otpad iz sela

 

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj lične karte i adresu osobe koja će se kretati u periodu od 20 do 5 časova. Potrebno je navesti i broj poljoprivrednog gazdinstva i lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere. Takođe, neophodno je navesti vreme i dan kada će biti sprovedene agrotehničke mere.

 

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 5 časova.

 

Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM