Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Ministar Branislav Nedimović u poseti gazdinstvima u Perlezu, Ečki i Elemiru

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, danas je obišao tri uzorna poljoprivredna gazdinstva u tri sela na teritoriji Grada Zrenjanina.

 

U sklopu akcije obilaska naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina, ministar Branislav Nedimović, sa saradnicima i lokalnim funkcionerima, danas je najpre bio u poseti gazdinstvu Vesne Janković u Perlezu a zatim gazdinstvu Danijela Mendree, u Ečki. Program poseta završen je u Elemiru u domaćinstvu Aleksandra Mihajlova, u Elemiru.

 

-Razgovarao sam sa ljudima o problemima koji ih muče ali i najavio sam šta ih novo očekuje u narednom periodu. Teško je povezati proizvodnju i trgovinu i obično se naši poljoprivrednici uspešno bave poljoprivredom ali o trgovini znaju malo. Iz tog razloga ministarstvo priprema zakon o regulisanju tržišta poljoprivrednih proizvoda, koji bi bio od pomoći poljoprivrednicima. Želimo da jasno odvojimo, ko može biti otkupljivač i kako država može da reaguje na probleme. Tu smo i da savetujemo poljoprivrednike kako da dođu do najvećih prihoda, kako da dođu do većeg profita – istakao je Nedimović, u obraćanju medijima, u toku posete.

 

 

On je posete selima i gazdinstvima ocenio kao veoma korisne i za poljoprivrednike i za ministarstvo.

 

-U svakom selu stičete neko novo iskustvo, dobijate primere iz realnog života, šta funkcioniše a šta ne funkcioniše. Poslednjih godina bilo je primedbi u vezi zakupa državne zemlje, sada smo okupirani dinamikom isplate subvencija, da bi ih ratari, voćari i stočari dobijali u vreme kada su im najpotrebnije, a ne po redosledu podnošenja zahteva. Zbog toga ćemo menjati i propise o podsticajima – najavio je ministar Nedimović.

 

Zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina Saša Santovac, koji je bio u društvu ministra Nedimovića, podsetio je na aktivnosti lokalne samouprave u podršci agraru.

 

-Grad Zrenjanin je prethodnih godina imao budžet namenjen agraru od 150 do 250 miliona dinara na godišnjem nivou, i to uglavnom zahvaljujući davanju državnog zemljišta u zakup. Bilo je tu i dodatnih davanja, kao što su donacije rasnih priplodnih junica, ili donacije pčelarima, povrtarima za iskop bunara…U toku ovih poseta postalo je jasno da će podrška poljoprivrednicima u narednom periodu biti još veća. Jedna od najava koja obećava boljitak je i davanje državne zemlje u zakup stočarima na period i do 10 godina – naglasio je zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina Saša Santovac, koji je bio u društvu ministra Nedimovića.

 

Domaćin u gazdinstvu u Elemiru, Aleksandar Mihajlov, koji se bavi stočarskom proizvodnjom, odnosno drži dvadesetak muznih krava i obrađuje deset hektara zemlje, ocenio je ministrovu posetu kao dobar potez.

 

-Veoma sam zadovoljan posetom ministra, jer je objasnio nove mere koje se pripremaju za stočarku proizvodnju, ali i ratarstvu. Moji sugrađani su do detalja mogli da čuju koje izmene se planiraju i moći će na vreme da se adapriraju i spremno dočekaju promene – zaključio je Aleksandar Mihajlov.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • SVE BAGATELA I LOPOV DO LOPOVA!!!!
  SVE IH TREBA POHAPSITI ZBOG PRANJA NOVCA I DEBELU STOKU JANJICA!!!
  OSIM STO JEDU I PIJU,STA SU KORISNO URADILI ZA GRAD?????
  SMANJILI RADNU SNAGU,NABILI NORMU,OTKAZI NA SVE STRANE,FIRME PROPADAJU,LJUDI BEZE U INOSTRANSTVO,
  U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA SE CEKA I PO 5H STO JE 3X VISE NEGO PRE MESEC DANA!!
  KAZU MLADI NECE DA RADE?!-PA GDE DA RADE KAD SE I MATORE DRTINE TJ PENZIONERI ZAPOSLJAVAJU
  LEGALNO-STO BI TREBALO HITNO UKINUTI ,A PENZIJE POVECATI,I PLATE POVECATI….BILA BI DRUGA PRICA!!
  KORUMPIRANA INSPEKCIJA RADA!!!!-JER DA NISU DOSLI BI NA TEREN NAKON 12XOBAVESTENI!!!!!!
  BRUKA I SRAMOTA ZA OVAJ GRAD,SRAMOTA ME DA KAZEM DA SAM ZRENJANINAC !!!
  DA LI ZRENJANIN IMA SVOJU FIRMU???-NEMA,SVE STRANA GOVNA KOJA VODE DIKTATURU,I MI SMO TRENUTNO POD STRANIM OKUPATORIMA I ROBOVLASNICIMA,KOJI SIKANIRAJU SVOJE RADNIKE KAO STOKU!!!
  DRAEXLMAIER JE VODECI U PRANJU NOVCA I TORTURI,MESECNO OTPUSTI 1300 RADNIKA!!!!!!
  JEDVA CEKAM KAD CE OBRNUTI SVU OMLADINU,KAD NECE IMATI KO DA IM RADI,I KAD 6000 OSTANE BEZ POSLA
  DA VIDIM STA CE DRAEXL-OVCI PREDUZETI ??4000 PROTESTUJE ,SUTRA ODU DA RADE,PA TO JE NJVECI SLJAM I SECIKESE KOJE NEMAJU SVOJE JA!!
  EVO DA NAPRAVIM DIL SA SNS ,BICU NJIHOV CLAN ZA 400.000E ,SRAMOTA JE STO SU PRETILI RADNICIMA OTKAZIMA KOJI NECE DA IDU DA APLAUDIRAJU NAJVECEM LAZOVU,LOPOVU,IZDAJICI I PEDERCINI VUCICU!!!
  KORAK KA EU=KORAK U JOS VECA GOVNA,DUGOVE,NEMASTINA,BEZPOSLENOST,ODLAZAK GRADJANA…ITD!!!
  SRAMOTA ME STO SAM ZRENJANINAC,IZGLEDA DA CU I JA BITI PRINUDJEN DA NAPUSTIM USRANI GRAD,I PRODANU DRZAVU JER NEMAMO CIME DA SE PONOSIMO!!!AMIN

 • Sns pederska banda na celu sa ovim ministrom koji je stvarno peder, a nije samo pedercina kao ovaj debeli pijani santovac kod sns domacina,seljacke sns pedercine,jebem im majku svima u paketu.Pa pogledajte kako se obukao ovaj ministar.Nvukao je helanke na te svinjske nozice i podjebava seljake po banatu

sinovoz
FAM