Poljoprivreda Vesti Zrenjanin

Grad Zrenjanin na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

sajam poljoprivrede

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. On je obišao izlagače sa područja našeg grada.

 

U delegaciji iz Zrenjanina, već po tradiciji, bila je i grupa od pedesetak poljoprivrednika sa područja grada.

 

Osim susreta s izlagačima i predstavnicima kompanija iz Zrenjanina, Janjić je imao kraći susret i sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem.

 

Po unapred utvrđenom protokolu, gradonačelnik je obišao obišao štandove kompanija „Generali osiguranje“, zatim „Konzul – Ameropa grupa“, „O&M inženjering“, štand kompanije „Almex“, kao i zrenjaninskog stočara Petera Čorbe. Prilikom posete štandu „Konzul – Ameropa grupa“ predstavnici te firme uručili su gradonačelniku Janjiću donaciju. Predviđeno je da se donacija iskoristi za finansiranje rekonstrukcije dečjeg igrališta u zrenjaninskom naselju „4. jul“.

 

sajam poljoprivrede

 

Sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem Janjić je potpisao je Protokol o pokroviteljstvu nacionalne izložbe i aukcije stoke. Grad Zrenjanin treću godinu za redom pokrovitelj je tog dela programa Sajma poljoprivrede.

 

– Ovo je najveća manifestacija u regionu, ovakvog karaktera. Mi s pravom pokušavamo da se Zrenjanin nametne kao jedan od lidera poljoprivrede u Srbiji. Veoma sam zadovoljan i što naši stočari na ovom sajmu osvajaju medalje. Naš grad, inače, mnogo sredstava iz budžeta ulaže, kako bi naši stočari imali priliku da se pokažu kao dobri domaćini – naglasio je Janjić.

 

On je podsetio šta sve Grad Zrenjanin radi u podršci poljoprivrednicima, od donacija priplodnih junica, uređenja atarskih puteva i bušenja bunara u atarima, do podrške pčelarima.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz