• Zrenjaninci u sredu ponovo protestuju protiv nasilja

    I ove srede, 7. juna, s početkom u 18 časova, kod spomenika na šetalištu kraj jezera u Maloj Americi, biće održan protestni skup „Zrenjanin protiv nasilja“.   Na četvrtom po redu protestu okupljeni građani će opet poslati snažnu poruku protiv narastajućeg nasilja u našem društvu i autokratske vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninci u sredu ponovo protestuju protiv nasilja

    I ove srede, 7. juna, s početkom u 18 časova, kod spomenika na šetalištu kraj jezera u Maloj Americi, biće održan protestni skup „Zrenjanin protiv nasilja“.

     

    Na četvrtom po redu protestu okupljeni građani će opet poslati snažnu poruku protiv narastajućeg nasilja u našem društvu i autokratske vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ministar odbrane Miloš Vučević položio venac na grob palom heroju Savi Erdeljanu

     

    „Posle okupljanja, građani će se uputiti u protestnu šetnju pored institucija sistema, koje su najodgovornije za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Zrenjanin je ustao protiv nasilja“, navodi se u pozivu.

     

    Građani Zrenjanina su prošle srede, po olujnom nevremenu, pružili snažnu podršku profesorki Zrenjaninske gimnazije Senki Jankov. Ona je, odlukom direktora ove škole Milana Radakovića, suspendovana sa posla. U obrazloženju je navedeno da je Jankov u Google učionici okačila plakat „Zrenjanin protiv nasilja“ i time pozvala đake da zajedno sa profesorima izađu na protest.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Mnoge organizacije i opozicione političke stranke su osudile ovakvu odluku. One su navele da postoji opravdana sumnja da se radi o zloupotrebi zakona po narudžbi aktuelne vlasti, kako bi se zastrašili prosvetni radnici koji učestvuju u protestima građana protiv nasilja. Zato su učesnici protesta zatražili ostavku direktora Zrenjaninske gimnazije.

     

    Status profesorke Jankov još nije rešen, a pravni postupak je u toku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. „Па зар није управо насиље било терање људи и деце на експерименталне игле по цену губитка посла??? Ако ковидисти преузму протест, значи да Ф/мафија жели да сачува АВ-а на власти. НЕ ДОЗВОЛИМО ТО!“ ~ Др Мила Алечковић

    2. Професорка Јанков, лажна опозиционарка, биће враћена на посао уз надокнаду за патњу о трошку пореских обвезника. Добро игра улогу жртве у овом ријалити позоришту.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]