• ZRENjANIN – GLAVNI GRAD VOJVODINE?

    Ovih dana je najavljeno pokretanje inicijative i potpisivanje peticije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Pokret Napred Banat saopštio je da se zalaže za ravnomeran regionalni razvoj, napominjući da je region Banata deo Vojvodine koji je u najtežem položaju.

    zrenjanin tabla

    „Kada bi Zrenjanin postao glavni grad Vojvodine, omogućio bi se ravnomeran razvoj i ispravile bi se određene istorijske nepravde. Ovaj projekat predstavlja jedini način da Zrenjanin i Banat prežive. Zrenjanin, kao glavni grad Vojvodine, bio bi rešenje za privlačenje investicija, povratak naftne industrije, pokretanje Banatskog univerziteta i kulturni preporod našeg grada“, navodi se u saopštenju Pokreta Napred Banat i dodaje da će Pokret pokrenuti peticiju i inicijativu sa ovim zahtevom. 

    U ovom Pokretu ističu da će prvi komentar skeptika biti taj da je projekat nerealan.

    „Slične komentare smo imali kada smo lobirali da se prihvati naš predlog za ime izuzetno bitnog infrastrukturnog objekta, za sadašnji Pupinov most. Svi redom su nas ubeđivali da je projekat nerealan, ali mi nismo želeli da odustanemo, već smo vodili aktivnu kampanju u medijima, animirali ugledne pojedince i posle godinu dana rezultat je došao„, kaže se u saopštenju.

    Pokret Napred Banat zaključuje da će veliki otpor ideji o Zrenjaninu kao glavnom gradu Vojvodine uslediti od ovdašnjih političara koji više rade za interese Novog Sada nego Zrenjanina i koji služe novosadskoj političkoj eliti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]