• Zasedala Skupština grada Zrenjanina, veći prihodi u gradskom budžetu

    Skupština grada Zrenjanina zasedala je danas 24. put u aktuelnom sazivu, a na dnevnom redu se našlo 39 tačaka. Skupština je usvojila prvi ovogodišnji rebalans budžeta, kojim su planirani ukupni prihodi povećani na nešto više od pet milijardi dinara. To je povećanje za 2,8 odsto u odnosu na sredstva iz prethodne odluke o budžetu, koja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zasedala Skupština grada Zrenjanina, veći prihodi u gradskom budžetu

    Skupština grada Zrenjanina zasedala je danas 24. put u aktuelnom sazivu, a na dnevnom redu se našlo 39 tačaka. Skupština je usvojila prvi ovogodišnji rebalans budžeta, kojim su planirani ukupni prihodi povećani na nešto više od pet milijardi dinara. To je povećanje za 2,8 odsto u odnosu na sredstva iz prethodne odluke o budžetu, koja su iznosila 4,8 milijardi dinara.

     

    Jedna od najznačajnijih odluka današnjeg zasedanja svakako je i usvajanje zaključka u vezi sa poslednjom fazom izgradnje obilaznog puta oko Zrenjanina. U toku je gradnja deonice od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, zajedno sa mostom preko Begeja, dužine 3,7 kilometara. Još toliko je ostalo da se uradi do konačnog završetka projekta, započetog još 1991. godine. Preostala deonica, podeljena u dve faze, podrazumeva izgradnju puta od Temišvarskog druma do industrijske zone „Jugoistok“. Prva faza obuhvata deonicu od državnog puta Zrenjanin – Žitište do državnog puta Zrenjanin – Sečanj. Druga faza se odnosi na deonicu od državnog puta Zrenjanin – Sečanj do opštinskog puta Zrenjanin – Lukićevo, sa nadvožnjakom preko pruge Zrenjanin – Vršac i propustom na Aleksandrovačkom kanalu.

     

    Grad će finansirati otkup zemljišta na toj trasi, kao i izradu projektne dokumentacije. Po završetku svih radova konačno će u potpunosti biti izmešten tranzitni saobraćaj van gradskih ulica. Procene su da je za završetak investicije, uključujući izradu projekta, eksproprijaciju i izgradnju saobraćajnice i pratećih objekata, potrebno nešto više od 500 miliona dinara.

     

    – Očekujemo da ove godine, pored okončanja eksproprijacije, dobijemo i građevinsku dozvolu za završetak tog dela obilaznice. Nadamo se da ćemo naredne godine krenuti sa radovima na samoj trasi – izjavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

     

    Usvojen je novi Statut grada Zrenjanina, koji je usklađen sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Takođe, odbornici su usvojili izveštaje o radu za 2018. godinu Gradske uprave, zaštitnika građana i nekoliko ustanova kulture.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Gospodo! Bilo bi bolje za ovaj grad da se Vi i gradonaćelnik potrudite i borite za veću naftnu rentu kao štoje u normalnim državama. Ova sadašnja naftna renta je mizerna, a sa uvećanom rentom /koja se kreće i do 25%/ eto nama mnogo većeg budžeta i bogatijeg grada a samim tim i bogatijih građana

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin