• ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA

    Na dnevnom redu i izbor gradonačelnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA

    ZRENJANIN – Na današnjoj konferenciji za novinare u Srpskoj naprednoj stranici ni reči nije bilo o konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Zrenjanina koja je zakazana za 24. maj, u 10 časova. Niko u stranci nije bio spreman da govori na tu temu, a prema pouzdanim informacijama, do kraja ove nedelje o tome kako će izgledati sednica ili buduća vladajuća većina neće biti nikakvih zvaničnih saopštenja.

    Barokna sala Gradske kuće

    Rok za konstituisanje gradske skupštine, inače, je 10. jul, a zašto je ona zakazana već za narednu nedelju ne znaju ni u Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

    – Ne znamo ko će činiti vladajuću većinu, a jasno je da Srpska napredna stranka može vlast da formira i sama – kaže Aleksandar Marton iz LSV-a. 

    Konstitutivnu sednicu, inače, sazvala je sad već bivša predsednica Skupštine Eleonora Marjanović koja dolazi iz redova socijalista. Da li se socijalistima žuri da se nova vlast konstituiše ili je ovo vrsta pritiska da se dosadašnji koalicioni partneri izjasne s kim će i u naredne četiri godine vršiti vlast, videće se već u utorak.

    Na dnevnom redu sednice zakazane za 24. maj su, pored verifikacije mandata, i izbor predsednika Skupštine, kao i izbor gradonačelnika. Do 24. maja ima još 6 dana pa je moguće da se do sednice neki dogovori i postignu. A može da se desi da se na sednici verifikuju mandati novih odbornika, a da se ostali izbori ostave za kasnije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]