• VIŠE NEGO TUŽNA I POTRESNA SLIKA U ATARIMA SEČNJA!

    SEČANJ – Predsednik Gradskog odbora Srpskog sabora Zavetnici u Zrenjaninu Vladimir Eremić i šef odborničke grupe Narodnog slobodarskog pokreta u opštini Sečanj Vukašin Baćina zatražili su od predstavnika sečanjske vlasti da na području ove srednjobanatske opštine proglase stanje elementarne nepogode od suše.     – Ako krenete u obilazak atara, slika koju ćete tamo videti […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VIŠE NEGO TUŽNA I POTRESNA SLIKA U ATARIMA SEČNJA!

    SEČANJ – Predsednik Gradskog odbora Srpskog sabora Zavetnici u Zrenjaninu Vladimir Eremić i šef odborničke grupe Narodnog slobodarskog pokreta u opštini Sečanj Vukašin Baćina zatražili su od predstavnika sečanjske vlasti da na području ove srednjobanatske opštine proglase stanje elementarne nepogode od suše.

     

    zemlja atarima
    Foto: Dušan Bartolović

     

    – Ako krenete u obilazak atara, slika koju ćete tamo videti je više nego tužna i potresna. Zemlja je ispucala i suva, kukuruz se lagano njiše na vrelom letnjem povetarcu i bukvalno gori, jer nije dobio kišu već nekoliko dugih nedelja. Na nekim parcelama je ovogodišnji usev skoro 100 procenata uništen, a sa suncokretom je ista situacija kao i sa kukuruzom – upozoravaju Eremić i Baćina u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

     

    Njih dvojica navode da se ovih dana mogu čuti komentari meštana koji su nezadovoljni i zabrinuti.

     

    – Njihove brige nisu iste kao kod vlastodržaca u opštini Sečanj, koji brinu gde će ići na letovanje i gde će potrošiti opštinske pare. Postavljamo pitanje nadležnima, šta da radi pošteni zemljoradnik kada mu dospe na naplatu rata kredita koji je podigao, ili kada mu dete zatraži nove patike za školu, a on ne može da mu ih priušti zbog loše godine. Zato mi iz Srpskog sabora Zavetnici i Narodnog slobodarskog pokreta zahtevamo da se hitno proglasi stanje elementarne nepogode i da se donese paket mera koji će sanirati štetu i konkretno pomoći poštenim zemljoradnicima – navode Eremić i Baćina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Naravno da postoje ali nemanazalostnista dok se licno predsednok drzave ne oglasi javno i teatralno i dase narodu dogodi popue MESIE i donese resenje spasa.

      1. A hoće li gospodin Eremić zatražiti uvođenje vanrednih mera i u Zrenjaninu ili ga interesuje isključivo situacija u opštini Sečanj.Uzgred nisam primetio da je i Zrenjaninsku vlast nazvao lopovima,verovatno procenjuje da nije pametno mnogo se zamerati u sopstvenoj okolini.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]