• Uvesti obavezu vakcinacije za zdravstvo, prosvetu i sve javne službe

    Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Srbije da u najkraćem mogućem roku uvede obavezu vakcinacije protiv koronavirusa za sve zdravstvene i prosvetne radnike, kao i za sve zaposlene u javnim službama, kazao je danas portparol LSV Aleksandar Marton.   Prema njegovim rečima, poslednji podaci o velikom broju zaraženih, hospitalizovanih i umrlih govore da je poslednji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uvesti obavezu vakcinacije za zdravstvo, prosvetu i sve javne službe

    Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Srbije da u najkraćem mogućem roku uvede obavezu vakcinacije protiv koronavirusa za sve zdravstvene i prosvetne radnike, kao i za sve zaposlene u javnim službama, kazao je danas portparol LSV Aleksandar Marton.

     

    Prema njegovim rečima, poslednji podaci o velikom broju zaraženih, hospitalizovanih i umrlih govore da je poslednji trenutak da se načini ovaj korak.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pacijenti, ovo treba da znate: Kako je organizovan rad Opšte bolnice

     

    – Vakcinisano je svega 50 odsto građana, što očito nije dovoljno za postizanje kolektivnog imuniteta. Pojedine države, pre svega SAD, Francuska, Italija, Grčka i Slovenija, propisale su obaveznost vakcinacije za pojedine službe u državi. U SAD je, na primer, uvedena obaveza vakcinacije radnika u preduzećima koja broje više od 100 zaposlenih. Na taj način se očekuje porast broja vakcinisanih za 20 odsto – ističe Aleksandar Marton.

     

    Veliki deo stanovništva potpao pod uticaj antivakserskog pokreta

     

    Kako je naveo, primedbe da Ustav Republike Srbije ne dopušta uvođenje obaveze vakcinisanja ne stoje, jer je jasno da Ustav garantuje prava i slobode građana, ali ne po cenu ugrožavanja drugih pojedinaca i opšteg interesa.

     

    – Potrebno je pomenuti i Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, po kojem se protiv zarazne bolesti može odrediti obavezna vakcinacija, ako se utvrdi opasnost od prenošenja. Država Srbija mora povući ovaj konkretan korak i na taj način sprečiti porast broja zaraženih, hospitalizovanih i umrlih – naglašava Marton.

     

    On napominje da je veliki deo stanovništva potpao pod uticaj antivakserskog pokreta koji snažno deluje u Srbiji.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Protiv neodgovornih pojedinaca se mora boriti jasnom i nedvosmislenom politikom poštovanja nauke i struke. Pojava vakcine je u 20. veku spasila milione života, posebno dečijih, i za 25 godina produžila očekivani životni vek građana. Država u borbi protiv koronavirusa mora slediti nauku. Sve ostalo bi bilo neodgovorno i opasno po građane – zaključuje Aleksandar Marton.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Зашто вакцинисани и здрави морају да носе маске? Молим вас за јасно логично објашњење без бројева и статистике.

    2. I ovaj se osr.. On nema pojma o vakcinama nego je plaćen da laprda koješta. Te tkzv. vakcine ne štite ljude ni od promaje a kamoli od virusa. Više je obolelih koji su vakcinisani nego nevakcinisani.

    3. И овај, што се возао у лијепу њихову о трошку грађана Зрењанина би да пелцује становништво, постао медицински експерт ?!Код Чанка у брлог и седи један !

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]