• Usvojene odluke o proširenju radne zone, opozicija bojkotovala sednicu

    Skupština grada Zrenjanina danas je, po hitnom postupku, donela dve odluke o proširenju zrenjaninske radne zone „Jugoistok“.   O odluci su glasali samo odbornici vladajuće većine, kao i samostalni odbornici Velimir Cvetkov i Zorica Vučković. Opozicione stranke, DS, LSV i Dosta je bilo bojkotovale su sednicu lokalnog parlamenta.   Većinom glasova, inače, usvojena je odluka […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Usvojene odluke o proširenju radne zone, opozicija bojkotovala sednicu

    Skupština grada Zrenjanina danas je, po hitnom postupku, donela dve odluke o proširenju zrenjaninske radne zone „Jugoistok“.

     

    O odluci su glasali samo odbornici vladajuće većine, kao i samostalni odbornici Velimir Cvetkov i Zorica Vučković. Opozicione stranke, DS, LSV i Dosta je bilo bojkotovale su sednicu lokalnog parlamenta.

     

    Većinom glasova, inače, usvojena je odluka o planu detaljne regulacije radnih zona „Jugoistok II B“, kao i „Jugoistok II D“.

     

    – Usvajanje ova dva plana od velikog je značaja za grad. Da podsetim, zona koja se sada koristi i u kojoj su smeštene kompanije koje rade ima 70 hektara. Parcela u kojoj se nalazi zemljište za kinesku kompaniju „Linglong“ je površine 96 hektara. Plan „Jugoistok II D“ je još 230 hektara i to govori kolika je nova parcela. Kada se tu doda i plan „II B“ sa 100 hektara, to znači da u Zrenjaninu imamo novih 330 hektara građevinskog zemljišta, spremnog za dolazak novih investitora. A nama sleduje odluka o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta, koju ćemo doneti na nekoj od narednih sednica – istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

     

    On se zahvalio odbornicima na spremnosti da brzo reaguju, kao i gradskim službama koje su blagovremeno pripremile materijal za sednicu.

     

    Santovac je naglasio da gradska vlast pregovara sa nekoliko potencijalnih investitora i da je bilo važno da se hitno donesu današnje odluke, da bi se moglo odlučivati o daljem otuđenju građevinskog zemljišta i raspisivanju konkursa.

     

    Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine izrazila je veliko nezadovojstvo zbog načina sazivanja 25. sednice Skupštine grada Zrenjanina. Ligaši su naveli da je saziv za sednicu poslat odbornicima samo 24 časa pre njenog održavanja.

     

    „I ranije smo isticali da je krajnje neozbiljno očekivati da se odbornici mogu na kvalitetan način pripremiti za raspravu u ovako kratkom vremenu“, navodi se u saopštenju LSV.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin