Politika Vesti Zrenjanin

Usvojen budžet grada za narednu godinu u visini od 4,4 milijarde dinara

usvojen budžet grada
Foto: Grad Zrenjanin

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su na jučerašnjoj sednici budžet grada za narednu godinu, koji je u visini od 4,4 milijarde dinara. To je za 800 miliona dinara manje u odnosu na projektovani budžet grada za ovu godinu.

 

– Budžet je restriktivan zbog celokupne situacije u vezi sa pandemijom koronavirusu. On, međutim, ima i svoju razvojnu komponentu koja će zavisiti, pre svega, od toka pandemije u narednoj godini. Zavisiće i od naše efikasnosti i racionalnosti, ali umnogome i od stepena saradnje sa pokrajinskim i republičkim organima. Nadam se ćemo zajedničkim snagama završiti započete projekte – prokomentarisao je budžet grada za narednu godinu gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Iz budžeta grada 2,1 milion dinara za lečenje dece i novogodišnje paketiće

 

U skladu sa Odlukom o budžetu za 2021. godinu, na sednici lokalnog parlamenta su usvojeni i programi poslovanja ili rada, planovi i finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova na budžetskom ili delimičnom budžetskom finansiranju.

 

Salapura je istakao i da je usvojena veoma bitna odluka o prostornom planu Grada Zrenjanina za period do 2035. godine. Takođe, odbornici su dali saglasnost i na odluku o pristupanju izradi Plana razvoja grada za narednih sedam godina.

 

– To su dva strateška dokumenta koja će definisati pravce i aspekte na koje treba posebno da se fokusiramo u razvoju grada – naglasio je Salapura.

 

Skupština je, između ostalog, usvojila i odluke kojima se omogućuje širenje distributivne gasne mreže na teritoriji grada i gradnja distributivnog gasovoda na pravcima Botoš – Tomaševac – Orlovat – Farkaždin, zatim Elemir –Taraš – Jankov Most, kao i u vikend zoni kod Perleza.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz