• Uprkos jakom nevremenu, održan protest „Zrenjanin protiv nasilja“ (Foto)

    Uprkos jakom nevremenu, koje je pogodilo Zrenjanin i okolinu, danas je u našem gradu održan protestni skup pod nazivom „Zrenjanin protiv nasilja“.   Građani su se, kako je i najavljeno, okupili kod spomenika na šetalištu, kraj jezera u Maloj Americi. Zatim su se uputili u protestnu šetnju gradom, kako bi poslali snažnu poruku protiv narastajućeg […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uprkos jakom nevremenu, održan protest „Zrenjanin protiv nasilja“ (Foto)

    Uprkos jakom nevremenu, koje je pogodilo Zrenjanin i okolinu, danas je u našem gradu održan protestni skup pod nazivom „Zrenjanin protiv nasilja“.

     

    Građani su se, kako je i najavljeno, okupili kod spomenika na šetalištu, kraj jezera u Maloj Americi. Zatim su se uputili u protestnu šetnju gradom, kako bi poslali snažnu poruku protiv narastajućeg nasilja u našem društvu, koje je eskaliralo masovnim ubistvima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u okolini Mladenovca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Protest poljoprivrednika: Traktorima došli pred Gradsku kuću (Foto)

     

    Sa današnjeg skupa je poručeno da će se Zrenjaninci pridružiti učesnicima velikog protesta „Srbija protiv nasilja“, koji je najavljen za petak, 19. maj, ispred Narodne skupštine u Beogradu.

     

     

    Hitno zaustaviti promociju nasilja

     

    Kako je ranije saopšteno, na zajedničkom sastanku opozicije su dogovoreni zahtevi protesta, kako bi se ubuduće zaustavila promocija nasilja. Zahtevi su smena članova Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje „sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi TV“.

     

    Zahteva se i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa, ali i institucionalna odgovornost i smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina jer su, kako se navodi, direktno odgovorni za urušeni sistem i neadekvatno reagovanje nadležnih.

     

    Zahtev je i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Građanski protest „Zrenjanin protiv nasilja“ podržali su Stranka slobode i pravde, Srbija centar – SRCE, Zajedno, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Novi optimizam, Sindikat Sloga, Građanski preokret, Pokret slobodnih građana, Kreni – promeni, Dosta je bilo i Pokret ujedinjenih fantoma – PUF.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]