• U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

    Predstavnici pet stranaka i organizacija potpisali su danas principe uzajamne saradnje na lokalnom nivou u Zrenjaninu. Oni su se obavezali da će zajedno raditi na obezbeđivanju uslova pristojnog i dostojanstvenog života za sve građane Zrenjanina.   Neposredan povod za saradnju je, kako je navedeno, porast nasilja i generalno nepodnošljivo stanje u društvu, želja za promenom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

    Predstavnici pet stranaka i organizacija potpisali su danas principe uzajamne saradnje na lokalnom nivou u Zrenjaninu. Oni su se obavezali da će zajedno raditi na obezbeđivanju uslova pristojnog i dostojanstvenog života za sve građane Zrenjanina.

     

    Neposredan povod za saradnju je, kako je navedeno, porast nasilja i generalno nepodnošljivo stanje u društvu, želja za promenom sistema, kao i potreba da se fokus stavi na razvoj grada.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izabrano novo rukovodstvo Demokratske stranke u Zrenjaninu

     

    „Zajedničkim snagama i intenziviranjem saradnje sa drugim organizacijama i pojedincima, borićemo se i institucionalno i vaninstitucionalno (protestima i građanskom neposlušnošću) da zaštitimo prava građana Zrenjanina i izborimo se za interese svih njegovih stanovnika. Među tim interesima su visok životni standard, čista voda, vazduh i zemlja, demokratska podela vlasti, sloboda medija, politički pluralizam i vladavina prava“, navodi se u potpisanim principima.

     

    Nikakva saradnja sa SNS i medijima bliskim režimu

     

    Sporazum su potpisale političke organizacije Srbija Centar (SRCE), Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i Zrenjaninska akcija (ZRAK).

     

    Izričito je rečeno da oni ni na koji način neće sarađivati, pregovarati i udruživati sa Srpskom naprednom strankom, kao ni sa medijima, organizacijama i privrednim subjektima bliskim režimu. S druge strane, vrata će širom biti otvorena za sve opozicione snage koje nisu u dosluhu sa aktuelnom vlašću, kao i za pojedince koji su dokazani borci protiv nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima koji uništava ne samo Zrenjanin, nego i čitavu Srbiju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Insistiraćemo na procesuiranju svih odgovornih za zloupotrebu položaja, sticanje protivpravne imovinske koristi, nanošenje štete javnim finansijama, a posebno u vezi s politički nametnutim projektima poput postrojenja za prečišćavanje pijaće i otpadnih voda Zillio i Metito, fabrike autoguma Linglong, i drugim takozvanim javno-privatnim partnerstvima na štetu javnog interesa“, navode potpisnici principa.

     

    Oni su najavili nastavak kampanje „Da vratimo život u Zrenjanin“ u letnjem periodu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin