• STRANAČKA HRONIKA: Prečistač vode i rudna renta u fokusu opozicije

    Informativni portal zrenjaninski.com u rubrici „Stranačka hronika“ ove nedelje objavljuje saopštenja Pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Socijaldemokratske partije Srbije.   DOSTA JE BILO: Sednica i raskid ugovora za uslugu prečistača vode   Imajući u vidu nedavna hapšenja vezana za fabriku vode, Pokret Dosta je bilo traži od vladajuće većine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STRANAČKA HRONIKA: Prečistač vode i rudna renta u fokusu opozicije

    Informativni portal zrenjaninski.com u rubrici „Stranačka hronika“ ove nedelje objavljuje saopštenja Pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Socijaldemokratske partije Srbije.

     

    DOSTA JE BILO: Sednica i raskid ugovora za uslugu prečistača vode

     

    Imajući u vidu nedavna hapšenja vezana za fabriku vode, Pokret Dosta je bilo traži od vladajuće većine da hitno sazove vanrednu sednicu Skupštine grada. Na toj sednici, smatraju u ovoj stranci, trebalo bi da bude razmatrana novonastala situacija. Takođe, trebalo bi doneti i odluku o raskidu ugovora za uslugu prečišćavanja vode.

     

    „Smatramo da je u ovim okolnostima neophodno sazvati sednicu kako bi javnost, to jest svi građani Zrenjanina, konačno saznali istinu o prečistaču. I ne samo o tome, već i o trenutnim dešavanjima i neizvesnosti ugovorenog posla“, saopštio je Pokret Dosta je bilo.

     

    DEMOKRATSKA STRANKA: Kupovina vremena

     

    Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu takođe se bavio pitanjem postrojenja za preradu vode.

     

    Odbornica DS Alisa Kockar smatra da je hapšenje tri osobe koje su osumnjičene za zloupotrebe u vezi sa fabrikom vode još jedna predizborna igra u kojoj Srpska napredna stranka kupuje vreme.

     

    – Ko je još spreman da poveruje da je rezultat istrage pokazao da su jedini odgovorni oni koji su uhapšeni i da nisu imali nikakvu „pomoć“ iz Skupštine, Gradske uprave i Vlade? Ili da će zaista i odgovarati za svoje postupke – upitala je Kockar.

     

    STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Šta je sa rudnom rentom?

     

    Zrenjaninski odbor Stranke slobode i pravde podseća da je rudna renta bila jedan od osnova za razvoj lokalnih zajednica na čijim se teritorijama odvijala eksploatacija nafte i naftnih derivata.

     

    „NIS je potpisao ništavan energetski sporazum jer ga ruska strana nije ispunila. Ruska strana je odustala da izgradi tranzitni gasovod „Južni tok“. NIS je istovremeno koristio pogodnost kao što je niža rudna renta od zakonske. Ona je više nego upola manja od rudne rente definisane po Zakonu o rudarstvu. Ovo je jedinstven slučaj da se energetskim sporazumom sa jedne strane suspenduje pravni sistem jedne zemlje, a sa druge strane da se pogoduje stranoj kompaniji kako bi ta strana kompanija ostvarila ekstra profit”, navodi Stranka slobode i pravde.

     

    SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA SRBIJE: Zagađenost vazduha i buka

     

    Prema poslednjim istraživanjima, koje je obavio Zavod za javno zdravlje, u Zrenjaninu je povećan nivo buke. Najveći uzročnik toga je povećan nivo saobraćaja u gradu, saopštila je SDPS.

     

    „Pored povećanog nivoa buke, veliki problem ove zime bila je i zagađenost vazduha. To je bilo primetno i golim okom u maglovitim danima. Zbog toga Gradski odbor SDPS Zrenjanin podržava napore gradskih vlasti za završetak zaobilaznice koja će teretni i tranzitni saobraćaj izmestiti iz grada. Još jedna mera na kojoj ćemo raditi, a koja može doprineti rešavanju ovog problema, jeste poboljšanje biciklističke infrastrukture u gradu i okolini. Takođe, predložićemo da Grad iz budžeta izdvoji sredstva za subvencije prilikom kupovine novih bicikala“, saopštila je Socijaldemokratska partija Srbije.

     

    Pročitajte još: Gradska vlast nema vremena za rešavanje problema

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. „Rasimovci“ poreklom iz Lukiceva,podrzavaju Vineks, a brinu se o zastiti zivotne sredine,eh Srbijo medju sljivama !

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin