Spomenik Žarku Zrenjaninu osvanuo oblepljen plakatima
Politika

Spomenik Žarku Zrenjaninu osvanuo oblepljen plakatima

Spomenik Žarku Zrenjaninu

Zrenjaninski socijalni forum saopštio je danas da je spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, koji se nalazi u centru Zrenjanina, oskrnavljen tako što su na postamentu, preko natpisa imena antifašistikog borca, izlepljeni posteri na kojima piše „Petrovgrad, nikad Zrenjanin“.

 

U potpisu stoji akcija.org, a na ovoj internet adresi, kako kažu u Zrenjaninskom socijalnom forumu, nalazi se sajt organizacije „Srbska akcija“ koja se predstavlja kao „udružena borbena delatnost i zajedničko pregnuće pravoslavnih srbskih rodoljuba“.

 

Spomenik Žarku Zrenjaninu

 

„Budući da se spomenik nalazi u centru grada, na lokaciji koja je verovatno pokrivena kamerama, policija bi lako mogla da otkrije počinioce. Zahtevamo da nadležne komunalne službe uklone nalepljene postere, a da državni organi spreče da se ovako nešto ponovo desi“, ističe se u saopštenju Zrenjaninskog socijalnog foruma, i dodaje da je skrnavljnje spomenika i drugih obeležja antifašističkim borcima prisutno u celom regionu, a da u tome naročito prednjače proustaški krugovi u Hrvatskoj.

 

Podeli članak