Politika

SOCIJALISTKINJE SE AKTIVNO PRIKLJUČUJU KAMPANJI

ZRENJANIN – U organizaciji Foruma žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu, na čelu sa predsednicom Željkom Milošević, u mesnim organizacijama u Zrenjaninu, Perlezu, Knićaninu, Lazarevu i Melencima, održane su tribine posvećene prevenciji raka grlića materice, na kojima su govorili stručni predavači.

 

 

“Trudimo se da informišemo što veći broj naših sugrađanki i da im sugerišemo na sam značaj odlaska na pregled. Putem ovih predavanja prisutni mogu direktno da dobiju informacije o ranim stadijumima ove bolesti. Naš cilj je da u narednom periodu nastavimo sa edukacijama koje smo započeli i informišemo što veći broj žena, u nadi da ćemo našim malim doprinosom spasiti nečiji život”, navodi se u saopštenju Foruma žena Gradskog odbora SPS-a.

 

Već dvanaestu godinu za redom u Srbiji se, na inicijativu Evropske asocijacije za borbu protiv raka grlića materice, poslednja nedelja u januaru obeležava kao Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, s ciljem da se u tom sedmodnevnom periodu posebno intenziviraju sve one aktivnosti koje pažnju javnosti adekvatno usmeravaju ka činjenici da je rak grlića materice i dalje u samom vrhu među uzrocima oboljevanja, ali i umiranja žena, naročito u našoj sredini.

 

Ovogodišnjim sloganom “Stop raku grlića materice” šalje se snažna poruka i samim ženama o važnosti preuzimanja lične odgovornosti za sopstveno zdravlje, pre svega, ukazivanjem na sve dostupne preventivne mere.

Podeli članak
sinovoz
FAM