• SOCIJALISTKINJE SE AKTIVNO PRIKLJUČUJU KAMPANJI

    ZRENJANIN – U organizaciji Foruma žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu, na čelu sa predsednicom Željkom Milošević, u mesnim organizacijama u Zrenjaninu, Perlezu, Knićaninu, Lazarevu i Melencima, održane su tribine posvećene prevenciji raka grlića materice, na kojima su govorili stručni predavači.     „Trudimo se da informišemo što veći broj naših sugrađanki i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SOCIJALISTKINJE SE AKTIVNO PRIKLJUČUJU KAMPANJI

    ZRENJANIN – U organizaciji Foruma žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu, na čelu sa predsednicom Željkom Milošević, u mesnim organizacijama u Zrenjaninu, Perlezu, Knićaninu, Lazarevu i Melencima, održane su tribine posvećene prevenciji raka grlića materice, na kojima su govorili stručni predavači.

     

     

    „Trudimo se da informišemo što veći broj naših sugrađanki i da im sugerišemo na sam značaj odlaska na pregled. Putem ovih predavanja prisutni mogu direktno da dobiju informacije o ranim stadijumima ove bolesti. Naš cilj je da u narednom periodu nastavimo sa edukacijama koje smo započeli i informišemo što veći broj žena, u nadi da ćemo našim malim doprinosom spasiti nečiji život“, navodi se u saopštenju Foruma žena Gradskog odbora SPS-a.

     

    Već dvanaestu godinu za redom u Srbiji se, na inicijativu Evropske asocijacije za borbu protiv raka grlića materice, poslednja nedelja u januaru obeležava kao Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, s ciljem da se u tom sedmodnevnom periodu posebno intenziviraju sve one aktivnosti koje pažnju javnosti adekvatno usmeravaju ka činjenici da je rak grlića materice i dalje u samom vrhu među uzrocima oboljevanja, ali i umiranja žena, naročito u našoj sredini.

     

    Ovogodišnjim sloganom „Stop raku grlića materice“ šalje se snažna poruka i samim ženama o važnosti preuzimanja lične odgovornosti za sopstveno zdravlje, pre svega, ukazivanjem na sve dostupne preventivne mere.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]