• SOCIJALISTI ODRŽALI TRIBINU POSVEĆENU HIV-u

    ZRENJANIN – U organizaciji Foruma žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu, a uz podršku predsednika Gradskog odbora Željka Malušića, kao i članova GrO, u prostorijama stranke je održana tribina povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a. Na tribini je govorila Eleonora Marjanović, specijalista dečije i preventivne stomatologije. Ona je istakla da u svetu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SOCIJALISTI ODRŽALI TRIBINU POSVEĆENU HIV-u

    ZRENJANIN – U organizaciji Foruma žena Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu, a uz podršku predsednika Gradskog odbora Željka Malušića, kao i članova GrO, u prostorijama stranke je održana tribina povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a.

    sps-tribina

    Na tribini je govorila Eleonora Marjanović, specijalista dečije i preventivne stomatologije.

    Ona je istakla da u svetu nije zabeležen nijedan slučaj prenosa HIV-a sa jednog pacijenta na drugog u stomatološkoj ordinaciji i da najčešći način na koji se stomatolog može inficirati HIV-om je ubod na instrument koji, kontaminiran krvlju, sadrži virus HIV-a. Rizik za infekciju HIV-om nakon jednog uboda na kontaminirani instrument iznosi od 0,3 do 0,5 odsto.

    Tokom izlaganja, Marjanović je naglasila da se HIV ne prenosi zagrljajem, rukovanjem ili poljupcem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]