• Skupština usvojila rebalans budžeta, prihodi grada veći za deset odsto

    Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjem zasedanju, većinom glasova, usvojili prvi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta, na osnovu kojeg se prihodi grada uvećavaju za 10 odsto u odnosu na prethodno planirane.   – Očekujemo velike investicije u gradu ove godine, pre svega u komunalnoj infrastrukturi. Takođe, očekujem da ovaj budžet bude ispunjen do kraja godine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Skupština usvojila rebalans budžeta, prihodi grada veći za deset odsto

    Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjem zasedanju, većinom glasova, usvojili prvi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta, na osnovu kojeg se prihodi grada uvećavaju za 10 odsto u odnosu na prethodno planirane.

     

    – Očekujemo velike investicije u gradu ove godine, pre svega u komunalnoj infrastrukturi. Takođe, očekujem da ovaj budžet bude ispunjen do kraja godine i da se pokaže kao dobro planiran, a na osnovu njega sledi nam velika rekonstrukcija Trga Zorana Đinđića. Znamo da je to neophodno, jer je taj prostor ruiniran, i obavićemo sanaciju sami ili uz podršku države – ocenio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

     

    On je podsetio i da uskoro počinje rekonstrukcija Gradskog stadiona, uz pomoć Pokrajinske vlade, u kojoj delom sredstava učestvuje i lokalna samouprava, što je i predviđeno rebalansom budžeta.

     

    – Realizovaćemo još nekoliko investicija u zdravstvu i školstvu – prokomentarisao je usvajanje ove odluke Janjić.

     

    S obzirom na to da je većina odluka današnjeg zasedanja bila u vezi sa odlukom o rebalansu budžeta, odbornici su razmatrali i izmene i dopune programa poslovanja i rada, kao i finansijskih planova javnih preduzeća i ustanova na potpunom ili delimičnom budžetskom finansiranju, koji su usklađeni sa uvećanim budžetskim prihodima grada.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]