• SDPS predlaže da se na prostoru starog logora izgradi memorijalni centar

    Član Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), profesor istorije Igor Markov, predložio je da se u Zrenjaninu izgradi memorijalni centar. Ovaj memorijalni centar bi se nalazio na prostoru nekadašnjeg logora u gradu.   – Memorijalni centar na prostoru starog logora na Gradnulici svakodnevno bi podsećao građane i goste našeg grada na neizmerni doprinos koji su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SDPS predlaže da se na prostoru starog logora izgradi memorijalni centar

    Član Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), profesor istorije Igor Markov, predložio je da se u Zrenjaninu izgradi memorijalni centar. Ovaj memorijalni centar bi se nalazio na prostoru nekadašnjeg logora u gradu.

     

    – Memorijalni centar na prostoru starog logora na Gradnulici svakodnevno bi podsećao građane i goste našeg grada na neizmerni doprinos koji su žitelji Zrenjanina i okoline dali za slobodu naše države i svih naroda koji u njoj žive. Izgradnja ovog centra biće jedan od prioriteta Gradskog odbora SDPS u narednom periodu. Smatramo da na svakom koraku treba isticati učešće naših predaka u borbi za oslobođenje od okupatora. Zbog toga sve spomenike iz Drugog svetskog rata treba sačuvati i obnoviti – poručuje Igor Markov.

     

    Pročitajte još: Zajednica Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine želi u parlament

     

    SDPS Zrenjanin saopštava da podržava svaku antifašističku inicijativu, pa i onu koju je podneo odbornik LSV Aleksandar Marton na nedavnoj sednici Skupštine grada. U pitanju je inicijativa za zaštitu spomenika poginulim rodoljubima u Drugom svetskom ratu.

     

    – Od početka našeg delovanja u Zrenjaninu borimo se i zalažemo za očuvanje spomenika naše prošlosti. Pokazali smo u više navrata da čvrsto stojimo iza stava da ime grada ostane Zrenjanin. Time posebno ističemo borbu naših građana i njihovu žrtvu u Drugom svetskom ratu – ističe Markov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Vidim da se „borite“ za očuvanje spomenika iz 2.sv.rata pa ste dozvolili da se rodfna kuća NH Serve Mihalja totalno sruši. Molim vas sve da se više ne borite za to.

    2. Ok i treba ali isto tako pznačiti da je od 1944 do 1946 jedini imao dodatak ,,za istrebljenje,, i da su kroz njega prošli 10000 stanovnika nase opstine Nemačke nacionalnosti i da je vecina u masovnim grobnicama oko grada!!!!

    3. Baš me interesuje sa kojom prosečnom ocenom je profesor Igor završio studije istorije.

      Citiram tekst: „Time posebno ističemo borbu naših građana i njihovu žrtvu u Drugom svetskom ratu – ističe Markov“.

      Ako misli na borbu građana našeg grada, onda bi neko trebao da mu šapne da komunista Žarko nikada nije bio građanin ovog grada već Vršačke opštine i južnobanatskog a ne srednjebanatskog okruga.

      Sa druge strane, ako je volja većine građana da najveći grad srednjeg Banata nosi ime po nekom komunisti, onda mislim da je pravednije da se grad zove „Servo“ po prezimenu ovdašnjeg borca za komunističke ideale koju su zacrtali drugovi Marks, Engels i Lenjin. Mislim, Servo je bar rođen a i živeo je ovde za razliku od nekih drugih…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]