Politika Vesti Zrenjanin

SDPS: Đorđe Janku da bude smenjen sa funkcije člana Gradskog veća

đorđe janku
Đorđe Janku

Član Gradskog veća u Zrenjaninu Đorđe Janku treba da bude smenjen sa funkcije člana Gradskog veća u Zrenjaninu, smatra Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije.

 

Proteklih dana jedna od tema koje su bile prisutne u javnosti bio je ovaj član Gradskog veća, koji je imenovan upravo na predlog SDPS. U međuvremenu, Janku se razišao sa ovom strankom.

 

„U više navrata smo tražili da se ovaj većnik smeni sa funkcije na koju je imenovan na naš predlog. Rezultati njegovog rada bili su više nego nezadovoljavajući. Odmah pošto je postalo jasno da će Đorđe Janku svoje lične interese staviti ispred interesa građana Zrenjanina, ne koristeći poverenu mu funkciju da doprinese poboljšanju uslova za trgovinu i preduzetništvo, za šta je ispred Gradskog veća bio zadužen, zatražena je njegova smena. Od njega samog je zatraženo da podnese ostavku, što on nije učinio“, navodi se u saopštenju SDPS Zrenjanin.

 

Pročitajte još: FORUM ŽENA LSV: Godišnje od raka dojke oboli oko 4.000 žena

 

SDPS smatra da Janku daje lošu sliku o vladajućoj koaliciji i da to građani prepoznaju. Time, kako se navodi, „samo nanosi štetu svima nama svojim neradom“.

 

„Za taj nerad je već plaćen preko milion dinara novcem građana Zrenjanina. Članovi Gradskog odbora SDPS Zrenjanin se pitaju – da li će to da postane praksa? Ili će se takve pojave rešavati, a ti ljudi sklanjati sa mesta gde samo primaju novac građana Zrenjanina? Pomenuti gradski većnik već dve godine nema nikakvih aktivnosti. Nije pokrenuo ni jednu inicijativu za unapređenje ovih važnih oblasti. Nije posetio ni jednog trgovca ili malog privrednika niti se ikada obratio javnosti sa predlozima za unapređenje preduzetničke klime u našem gradu. Sve su ovo razlozi zašto tražimo njegovu smenu“, dodaje se u saopštenju.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ako je Djordje Janku jedini problem posle cije bi smene problemi zrenjanina nestali neka ga smene,s druge strane on je jedan od retkih koji makar ima pravu diplomu i strucna znanja za razliku od npr. onog gmaza sljamtovca ili debelog konobara mitrovica,itd….Mozda i ne treba da sedi na istom mestu sa nepismenom lopovskom bagrom