• Samo četvoro Zrenjaninaca među 250 budućih poslanika Skupštine Srbije

    U budućem sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, od 250 poslanika, biće svega četvoro Zrenjaninaca. Od toga, troje je iz koalicije koja je sada na vlasti, dok samo jedan dolazi iz redova opozicije.   Ispred koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, narodna poslanica će biti master ekonomistkinja Stanislava Janošević, članica Srpske napredne stranke.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Samo četvoro Zrenjaninaca među 250 budućih poslanika Skupštine Srbije

    U budućem sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, od 250 poslanika, biće svega četvoro Zrenjaninaca. Od toga, troje je iz koalicije koja je sada na vlasti, dok samo jedan dolazi iz redova opozicije.

     

    Ispred koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, narodna poslanica će biti master ekonomistkinja Stanislava Janošević, članica Srpske napredne stranke.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovako su glasali Zrenjaninci: Vučić osvojio više glasova nego SNS

     

    Iz redova Socijalističke partije Srbije Zrenjanince će predstavljati master pravnica Dubravka Kralj, a iz redova Saveza vojvođanskih Mađara diplomirana ekonomistkinja Elvira Kovač.

     

    Koaliciju NADA u novom sazivu republičkog parlamenta predstavljaće inženjer poljoprivrede Zoran Sandić.

     

    Druge stranke, koje su osvojile dovoljan broj glasova na izborima da bi ušle u parlament, neće u skupštinskim klupama imati kadrove iz Zrenjanina.

     

    U Narodnoj skupštini Republike Srbije u novom četvorogodišjem mandatu neće biti poslanika iz ostalih opština Srednjobanatskog okruga.

     

    Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija okupljena oko SNS imaće 120 mandata u Skupštini Srbije. Koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ osvojila je 38 poslaničkih mesta, a SPS 32.

     

    Petnaest mandata je osvojila koalicija NADA, 13 „Moramo“, a po deset Zavetnici i Dveri.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U parlament su ušli i Savez vojvođanskih Mađara, sa pet mandata, „Muftijin amanet“ sa tri i „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ i SDA Sandžaka sa po dva mandata.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika