• Sa današnjeg protesta u Zrenjaninu poručeno: Ne prodajem veru za večeru

    Na Trgu slobode u Zrenjaninu danas je održan protest predstavnika dela opozicionih stranaka koje se protive francusko-nemačkom planu za Kosovo.   Protest je simbolično održan danas, kada se obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na našu zemlju 1999. godine, i to u 12.44 časa, što simbolizuje Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sa današnjeg protesta u Zrenjaninu poručeno: Ne prodajem veru za večeru

    Na Trgu slobode u Zrenjaninu danas je održan protest predstavnika dela opozicionih stranaka koje se protive francusko-nemačkom planu za Kosovo.

     

    Protest je simbolično održan danas, kada se obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na našu zemlju 1999. godine, i to u 12.44 časa, što simbolizuje Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dušan Kokot i Ivan Živkov oslobođeni odgovornosti za organizaciju neprijavljene blokade puta

     

    Učesnici protesta su nosili srpske zastave i transparente „Kosovo je Srbija“ i „Ne prodajem veru za večeru“. Okupljenima su se obratili predstavnici Nove DSS, Srpske stranke Zavetnici i Dveri.

     

    Oni su podsetili da je na današnji dan, pre 24 godine, NATO započeo agresiju na tadašnju Jugoslaviju. Posle 78 dana bombardovanja, u kojem je stradalo nekoliko hiljada nedužnih ljudi, civila i dece, usledio je Kumanovski sporazum.

     

    – Tim Kumanovskim sporazumom stupila je na snagu Rezolucija UN 1244, a koja je i danas važeća. Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije. Pitamo se svi ovde okupljeni u Zrenjaninu, zbog čega naša vlast, na čelu sa predsednikom, ne poštuje međunarodno pravo, a istovremeno krši Ustav Srbije. Svu odgovornost snosi Aleksandar Vučić i kao narodni poslanik ga pozivam da podnese ostavku i raspiše izbore na svim nivoima – poručio je poslanik u Skupštini Srbije iz redova Nove DSS Zoran Sandić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prisutnima su se obratili i predsednica Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici Vera Milošev i Dragan Sakić iz Dveri. Oni su naglasili da se najoštrije protive francusko-nemačkom planu za Kosovo.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika