• RADIKALI OSTALI BEZ JEDINOG ODBORNIKA

    Ostavke podnelo čak šesnaestoro nezadovoljnih predsednika mesnih odbora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Čak šesnaestoro predsednika mesnih odbora, članova zrenjaninskog ogranka Srpske radikalne stranke (SRS), kao i četiri člana proširenog sastava Gradskog odbora, podnelo je ostavke, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog kadrovske politike koju sprovodi ova stranka.

    Bivši članovi SRS sa Darkom Vujčinom (u sredini)
    Bivši članovi SRS sa Darkom Vujčinom (u sredini)

    Ostavke su podneli predsednici mesnih odbora Perlez, Ečka, Lukićevo, Lazarevo, Zlatica, Elemir, Melenci, Knićanin, Orlovat, Tomaševac, Gradnulica, Centar, Zeleno polje, Bolnica – Berbersko, Dositej Obradović i Žarko Zrenjanin. Takođe, dojučerašnji predsednik Gradskog odbora SRS Darko Vujčin prvo se povukao sa čela GrO, a zatim je napustio i članstvo u Centralnoj otadžbinskoj upravi. Radikali su izgubili i parlamentarni status, jer je odbornik u Skupštini grada Žarko Bengin odlučio da od sledeće skupštinske sednice nastupa kao samostalni odbornik.

    Kao povod za ostavke gotovo svi predsednici navode da ne žele da ih na sledećim lokalnim izborima predvodi Dalibor Radosavljević, kao prvi na listi za gradsku skupštinu, čovek koji je, kako kažu, izdao stranku i predsednika u momentima kada im je bilo najteže. Sem toga su nezadovoljni i sa drugim kadrovskim rešenjima jer se, kako tvrde, na visoke pozicije postavljaju ljudi koji su juče došli u SRS, dok su članovi koji su spasili Gradski odbor od stavljanja ključa u bravu, stavljeni u drugi plan.

    – Imao sam vezane ruke da rukovodim Gradskim odborom, jer su odluke o postavljanju novih kadrova stizale iz centrale u Beogradu. S tim se, kao i mnogi članovi Gradskog odbora, nisam mogao složiti i zarad mira u kući još u oktobru prošle godine sa podneo ostavku na mesto predsednika GrO, nadajući se da će se situacija iskristalisati i rešiti u pozitivnom smeru na dobrobit svih članova stranke u opštini i šire. Svoje stranačko delovanje nastavio sam kao član Centralne otadžbinske uprave – objasnio je Darko Vujčin na konferenciji za novinare.

    U međuvremenu, na njegovo mesto u Gradskom odboru je potavljen Dalibor Radosavljević, ponovo direktivom iz Beograda, što je šokiralo mnoge članove i simpatizere, budući da je ovaj 2014. godine, u toku predizborne kampanje, napustio stranku. U SRS se vratio prošle godine, po povratku Vojislava Šešelja iz Haga.

    Nastalo je veliko nezadovoljstvo među članovima, posle bezuspešnih ubeđivanja vrha stranke da promeni odluku. Kao posledica svega usledile su ostavke. Mi ćemo svoje političko delovanje nastaviti, a kako i na koji način, javnost ćemo uskoro obavestiti – kazao je Vujčin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Ista situacija je i u Šumadiskom okrugu. Veliki broj predsednika MO je napustio stranku razočaran kadrovskim rešenjima. Kako se nezvanično šuška novopostavljeni predsednik okruznog odbora Nenad Arsenijević (koji je napustao stranku) je Vjerici Radeti platio ovu poziciju 6000 eura..

    2. Ista situacija je i u Šumadiskom okrugu. Veliki broj predsednika MO je napustio stranku razočaran kadrovskim rešenjima. Kako se nezvanično šuška novopostavljeni predsednik okruznog odbora Nenad Arsenijević (koji je napustao stranku) je Vjerici Radeti platio ovu poziciju 6000 eura..

    3. Ha! Radikali? Mislite „naprednjaci“.
      Pa svi zivi se posmenjivase zarad jednog coveka. Da su iole sposobni svi oni uticali bi na njegovu smenu.

      Novi drug, stara garnitura.

    4. Ha! Radikali? Mislite „naprednjaci“.
      Pa svi zivi se posmenjivase zarad jednog coveka. Da su iole sposobni svi oni uticali bi na njegovu smenu.

      Novi drug, stara garnitura.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]