• RADIKALI: Ogroman turistički potencijal u arheološkim nalazištima

    SRS primećuje da se ovome ne pridaje dovoljno pažnje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Najveći razvojni potencijali Srbije su znanje, poljoprivreda, energija, zdravstvo i turizam, a grad Zrenjanin je, i pored toga što obiluje resursima iz svih ovih oblasti, dočekao da ima 36 odsto nezaposlenih građana – ocenila je Dušanka Trifunov iz Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS).

    srs

    – Mladi masovno napuštaju grad, a lokali se zatvaraju, jer ne mogu da opstanu zbog velikih troškova, a malog prometa. Mi znamo da je lako uništiti, a teško pokrenuti privrednu aktivnost, ali nam nije jasno zašto vlast u gradu ne koristi bar ono što ima i za šta su potrebna mala ulaganja – ističe Trifunov.

    Po njenim rečima, svuda na teritoriji Banata, pa i u najbližoj okolini grada Zrenjanina, niču arheološka nalazišta iz 3. i 4. veka p.n.e.

    – Arheolozi kažu da pripadaju Keltima, ali postoje velike indicije da su to bili naši direktni preci Sarmati ili Srbi i da je evropska civilizacija nastala upravo na ovom Sedmorečju Tisa – Tamiš – Sava – Dunav – Morava – Drava – Drina. Jedino arheologija to može da potvrdi – napominje Trifunov i dodaje da želi da ukaže na nezainteresovanost gradskih i pokrajinskih vlasti da se nastavi sa istraživanjima.

    Kako je primetila, opravdanje je da nema novca za te namene.

    – Kao što sam napomenula, Gradski odbor SRS smatra da je je jedna od pokretačkih grana privrede turizam i pitamo se da li je moguće da vlast u gradu ne vidi ogroman turistički potencijal u arheološkim nalazištima iz tako daleke istorije na ovom prostoru – zaključuje Dušanka Trifunov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Ovi nas pomalo zeke…Doticna je malo , aktivista , malo clan , malo nije clan …Seselj se slika sa Sandrom Afrikom ,ona nam ovde prica kojekakve gluposti o arheologiji …Protiv Vucica ne sme niko .Gradjani ovakve nazovi politicare ,morate kazniti sa ne 2 posto koliko je imao SRS na proslim izborima , vec da budu i manje od statisticke greske !No ,poznavajuci autorku ,mozda se dohvatila malo kapljice kada je pisla tekst.Ipak su praznici !

    2. Ovi nas pomalo zeke…Doticna je malo , aktivista , malo clan , malo nije clan …Seselj se slika sa Sandrom Afrikom ,ona nam ovde prica kojekakve gluposti o arheologiji …Protiv Vucica ne sme niko .Gradjani ovakve nazovi politicare ,morate kazniti sa ne 2 posto koliko je imao SRS na proslim izborima , vec da budu i manje od statisticke greske !No ,poznavajuci autorku ,mozda se dohvatila malo kapljice kada je pisla tekst.Ipak su praznici !

    3. Malo neka gospođa Dušanka smanji sa vinom ili drugim alkoholnim pićima znam da su praznici , ali ovoliko lupetanje što je puno puno je pa i od nje , mesto da ste podelili badnjake ili dali nešto sugrađanima kao skromnu pažnju , napiti pišete gluposti …

    4. Malo neka gospođa Dušanka smanji sa vinom ili drugim alkoholnim pićima znam da su praznici , ali ovoliko lupetanje što je puno puno je pa i od nje , mesto da ste podelili badnjake ili dali nešto sugrađanima kao skromnu pažnju , napiti pišete gluposti …

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]