• PROSPERITATI – FONDACIJA ZA OPSTANAK

    Otvorena kancelarija u Pinkovom tržnom centru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Mađarska vlada je pokrenula program za ekonomski razvoj AP Vojvodine vredan 50 milijardi forinti (160 miliona evra).

    prosperitati

    Većina opredeljenih sredstava biće u formi kredita, a ostatak kao bespovratne subvencije. Primarni cilj programa je da se pomogne lokalnim poljoprivrednicima, preduzetnicima i malim proizvođačima u Vojvodini da razviju svoju delatnost. Program će se sprovoditi u saradnji sa Savezom vojvođanskih Mađara, obuhvata period od pet godina i prilagođen je razvojnim planovima u Srbiji, odnosno Vojvodini.

    Sredstva će rapoređivati na osnovu konkursa, a prvi krug je otvoren u januaru i prvenstveno će se odnositi na mikropreduzeća i porodična preduzeća, na projekte razvoja u poljoprivredi i na standardizaciju. Rok za podnošenje projekata je 31. mart, ali ko propusti učešće u ovom pozivu, može da se priprema za sledeće. Da bi olakšali prijavljivanje i pisanje projekta, za upravljanje programom i za ceo ovaj postupak, osnovana je Fondacija „Prosperitati“ u okviru koje će biti otvorene teritorijalne kancelarije za pružanje pomoći. Jedna je otvorena i u Zrenjaninu, u Pink centru, za područje srednjeg i južnog Banata.

    prosperitati

    Preksinoć je u Mužlji održana i veoma posećena tribina na kojoj su predstavnici Fondacije „Prosperitati“ predstavili program, uslove konkurisanja i odgovarali su na pitanja. Prisutni poljoprivrednici, preduzetnici su iskazali veliko interesovanje, jer u ovim konkursima vide veliku šansu da obnove svoju mehanizaciju, nabave nove mašine za svoju proizvodnju.

    Krajnji cilj programa SVM i Vlade Mađarske je da se preokrene sadašnja tendencija odlaska mladih iz Vojvodine na rad u inostranstvo.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]