Politika YTOP

PRED ODBORNICIMA NOVA KADROVSKA REŠENJA

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović zakazao je za sredu, 5. jul, sednicu lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu će se naći više od 80 tačaka.

 

kadrovska rešenja

 

Odbornici će se izjašnjavati o prvom ovogodišnjem rebalansu budžeta, a prema odluci, očekuje se prihod veći za nešto više od 12 odsto. U skladu sa tim, budžete će usklađivati i javna preduzeća i ustanove, o čemu će se takođe glasati na sednici.

 

Na dnevnom redu su i kadrovska rešenja, uglavnom sva ona koja su skinuta sa dnevnog reda junske Skupštine.

 

Stare – nove direktore trebalo bi da dobiju Narodno pozorište – Ivana Francuskog, Rezervati prirode – Dejana Jovanova i Narodni muzej – Jelenu Gvozdenac Martinov. Vršioce dužnosti direktora dobiće Savremena galerija, čiji dosadašnji direktor Igor Dostanić će, ako odbornici to potvrde, biti razrešen, a vršioca dužnosti trebalo bi da dobije i Centar za socijalni rad. Dosadašnja direktorka Julija Bobek biće izabrana za zamenicu zaštitnice građana.

 

Nove članove nadzornih i upravnih odbora dobiće gotovo sva javna preduzeća i pojedine ustanove kulture. Do promena će doći i u sastavu nekoliko školskih odbora.

Podeli članak
sinovoz
FAM