Politika Vesti Zrenjanin

Pokret “Metla” predao listu kandidata, Građanski preokret bojkotuje izbore

pokret metla
Pokret "Metla 2020"

Pokret „Metla 2020“ predao je danas Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina. S druge strane, Građanski preokret je saopštio da će bojkotovati predstojeće izbore. Pokret obnove Kraljevine Srbije je overavao potpise u Melencima. Više o svemu tome u nastavku.

 

POKRET METLA 2020: Borba za vodu, vazduh i zemlju

 

Pokret “Metla 2020” predao je danas Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, pod nazivom “Metla 2020 – Borba za vodu, vazduh, zemlju – Zoran Sandić”.

 

„Ne krijemo se iza lidera iz Beograda. Idemo sa imenom i prezimenom, sa mladim obrazovanim ljudima koji nikada nisu bili na vlasti, koji su puni energije i kreativnosti da učine sve da Zrenjanin postane bolje i lepše mesto za život. Dosta nam je lažnih diploma, sumnjivih doktorata, korupcije i nameštenih tendera. Hoćemo javnost u radu i da se građani pitaju“, navodi se u saopštenju.

 

U ovom pokretu navode da za probleme koji muče grad imaju konkretna rešenja i da će dati prednost struci u odnosu na politiku.

 

Pročitajte još: Dveri organizovale protest na glavnom zrenjaninskom trgu

 

GRAĐANSKI PREOKRET: Konačna odluka – bojkot izbora

 

Građanski preokret je saopštio da ne izlazi na izbore zakazane za 21. jun. To je konačna odluka koju je doneo Upravni odbor udruženja, a zasniva se na rezultatima ankete sprovedene među članovima organizacije. Nedvosmislena većina od 89,74 odsto anketiranih podržala je bojkot predstojećih izbora.

 

„Građanski preokret smatra da Srbija više nema elementarne karakteristike demokratskog društva poput slobodnog političkog organizovanja, slobode govora i medija i izbore bez pritisaka i ucena, a zarad izražavanja slobodne volje građana. Ne samo izborni uslovi, nego čitav društveni kontekst, u kojem je predsednik republike uzurpirao ovlašćenja koja mu ne pripadaju, opozicija se tretira kao izdajnička i kriminalna, pravosuđe je neefikasno i selektivno, a javna scena je prepuna govora mržnje, kleveta i besmislenih bulevarskih performansa, nije ambijent u kojem se mogu održavati demokratski izbori“, kaže se u saopštenju.

 

POKS: Ljudima potrebne promene koje nudimo

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije je nedavno u Melencima overavao potpise za izbornu listu. Tom prilikom je i predstavio plan i program koji će zastupati na predstojećim izborima.

 

– Veliki odziv građana je potvrda da je program koji zastupamo ispravan i da su ljudima potrebne promene koje nudimo. Melencima nedostaje domaćinska ruka koja bi mogla da sagleda i pokrene rešavanje problema u selu – kazao je predsednik Gradskog odbora POKS u Zrenjaninu Aleksandar Perin.

 

Predstavnici Melenaca na odborničkoj listi POKS-a biće Dragan Rasinac, Verica Bogaroški i Goran Đurić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM