• Pokret Metla 2020: Mi smo moralni pobednici lokalnih izbora

    Pokret „Metla 2020“ ocenio je da je moralni pobednik lokalnih izbora u Zrenjaninu, koji su, kako se navodi u saopštenju, održani u nedemokratskim uslovima, sa ograničenim mogućnostima za predstavljanje ideje i programa.   Pokret „Metla 2020“ je, da podsetimo, osvojio 2.722 glasa izašlih birača, ili 6,39 odsto. Pokret okupljen oko Demokratske stranke Srbije je tako […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokret Metla 2020: Mi smo moralni pobednici lokalnih izbora

    Pokret „Metla 2020“ ocenio je da je moralni pobednik lokalnih izbora u Zrenjaninu, koji su, kako se navodi u saopštenju, održani u nedemokratskim uslovima, sa ograničenim mogućnostima za predstavljanje ideje i programa.

     

    Pokret „Metla 2020“ je, da podsetimo, osvojio 2.722 glasa izašlih birača, ili 6,39 odsto. Pokret okupljen oko Demokratske stranke Srbije je tako ostvario najbolji rezultat u Zrenjaninu od svih opozicionih stranaka. Našao se na trećem mestu po broju osvojenih glasova, odmah iza liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i koalicije SPS – JS.

     

    „Metla 2020“ će na osnovu ostvarenih rezultata imati pet odborničkih mandata u Skupštini grada Zrenjanina.

     

    Pročitajte još: Uporedna analiza: Naprednjaci osvojili sedam mandata više, socijalisti dva

     

    – Članovi pokreta su ličnim radom, sopstvenim sredstvima, uz malu, ali dragocenu pomoć prijatelja, ostvarili treći rezultat u gradu. Moralni smo pobednici i zato što smo pred građane izašli sa svojim imenima i što je svako ko je podržao našu listu znao koga je birao. Za razliku od prve dve liste gde su se sadašnji i budući „gradski šerifi“ sakrili iza lidera, koji nemaju nikave veze sa Zrenjaninom – kazao je Zoran Sandić, nosilac liste Pokreta „Metla 2020“ na lokalnim izborima u Zrenjaninu.

     

    On je naglasio da je ovaj pokret izbore odradio bez svojih predstavnika u Gradskoj izbornoj komisiji.

     

    – Dobili smo skoro 2.800 glasova i osvojili pet odborničkih mesta. To nam omogućuje da imamo samostalnu odborničku grupu – snažnu opoziciju vlasti. Svima obećavamo da ćemo opravdati poverenje, jer nam je podrška građana ulila dodatnu snagu i entuzijazam. Sada imamo mogućnost da delujemo i kroz institucije, bez obzira što one nisu u najboljem stanju – poručio je Zoran Sandić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]