Politika Vesti Zrenjanin

Pokret Metla 2020: Mi smo moralni pobednici lokalnih izbora

zoran sandić
Zoran Sandić

Pokret „Metla 2020“ ocenio je da je moralni pobednik lokalnih izbora u Zrenjaninu, koji su, kako se navodi u saopštenju, održani u nedemokratskim uslovima, sa ograničenim mogućnostima za predstavljanje ideje i programa.

 

Pokret „Metla 2020“ je, da podsetimo, osvojio 2.722 glasa izašlih birača, ili 6,39 odsto. Pokret okupljen oko Demokratske stranke Srbije je tako ostvario najbolji rezultat u Zrenjaninu od svih opozicionih stranaka. Našao se na trećem mestu po broju osvojenih glasova, odmah iza liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i koalicije SPS – JS.

 

„Metla 2020“ će na osnovu ostvarenih rezultata imati pet odborničkih mandata u Skupštini grada Zrenjanina.

 

Pročitajte još: Uporedna analiza: Naprednjaci osvojili sedam mandata više, socijalisti dva

 

– Članovi pokreta su ličnim radom, sopstvenim sredstvima, uz malu, ali dragocenu pomoć prijatelja, ostvarili treći rezultat u gradu. Moralni smo pobednici i zato što smo pred građane izašli sa svojim imenima i što je svako ko je podržao našu listu znao koga je birao. Za razliku od prve dve liste gde su se sadašnji i budući „gradski šerifi“ sakrili iza lidera, koji nemaju nikave veze sa Zrenjaninom – kazao je Zoran Sandić, nosilac liste Pokreta „Metla 2020“ na lokalnim izborima u Zrenjaninu.

 

On je naglasio da je ovaj pokret izbore odradio bez svojih predstavnika u Gradskoj izbornoj komisiji.

 

– Dobili smo skoro 2.800 glasova i osvojili pet odborničkih mesta. To nam omogućuje da imamo samostalnu odborničku grupu – snažnu opoziciju vlasti. Svima obećavamo da ćemo opravdati poverenje, jer nam je podrška građana ulila dodatnu snagu i entuzijazam. Sada imamo mogućnost da delujemo i kroz institucije, bez obzira što one nisu u najboljem stanju – poručio je Zoran Sandić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM