Politika Vesti Zrenjanin

Pokret Dosta je bilo pita – kada će semafori u gradu biti ispravni?

Zamena delova semafora

Poslednjih dana učesnici u saobraćaju mogli su da primete da semafori u gradu ne rade dobro, saopštio je Lazar Sekulić iz Pokreta Dosta je bilo.

 

– Svetlosne signalizacije ili nema na nekim raskrsnicama ili je potpuno neusklađena. Dešavalo se i da u toku dana na pojedinim putnim pravcima semafor malo radi, malo ne radi. Na magistrali uopšte nema zelenog talasa, pa vozači na veoma kratkim rastojanjima moraju stalno da se zaustavljaju – navodi Sekulić.

 

Ovakva situacija, po njegovim rečima, dovodi do stvaranja nepotrebnih gužvi, pogotovo u takozvanim saobraćajnim špicevima.

 

Pročitajte još: Građani se žale na loše funkcionisanje semafora u gradu

 

– Poseban je problem na pešačkim prelazima gde pešaci često stoje i po nekoliko minuta čekajući da vozači zaustave svoja vozila. Osim što neusklađena i pokvarena svetlosna signalizacija zbunjuje vozače, bicikliste i pešake, treba naglasiti da ovakvo stanje sa semaforima u gradu i te kako utiče na bezbednost u saobraćaju. A složićemo se da je to veoma važno pitanje – ističe Sekulić.

 

Pokret Dosta je bilo pita nadležne ko je kriv za nastalu situaciju.

 

– Kako je moguće da ugovor o održavanju svetlosne signalizacije, koja direktno utiče na bezbednost u saobraćaju, ne bude potpisan pre isteka starog? Da li će odgovorni zbog ovog propusta biti kažnjeni – upitao je Sekulić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM