Politika YSLAJDER

POKRAJINSKOJ POSLANICI URUČENO GODIŠNJE PRIZNANJE

Foto: Pokrajinska vlada

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova Stojanki Lekić, pokrajinskoj poslanici iz Zrenjanina.

 

pokrajinska vlada
Foto: Pokrajinska vlada

 

Stojanka Lekić je dobila priznanje za aktivizam u formiranju Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine, za aktivnosti na osnaživanju žena iz različitih društvenih grupa, kao i za uspostavljanje i promovisanje mehanizama rodne ravnopravnosti u lokalnim samoupravama.

 

Čestitajući dobitnici priznanja, predsednik Mirović je rekao da reč ravnopravnost isključuje bilo kakvu vrstu diskriminacije, nipodaštavanja ili manjeg vrednovanja bilo koga i po bilo kojoj osnovi.

 

– Samim tim, ta reč mora da bude – i jeste – jedno od glavnih utemeljenja svakog razumnog i normalnog ljudskog bića i svakog naprednog i demokratskog društva – kazao je Mirović, i dodao da je to više od svega drugog odnosi na ravnopravnost polova, odnosno rodnu ravnopravnost, koja je temeljno i trajno opredeljenje Pokrajinske vlade.

 

Dobitnica priznanja Stojanka Lekić zahvalila se Miroviću što ju je 2012. godine predložio za predsednicu Odbora za ravnopravnost polova, kada je počeo njen aktivizam u ovoj oblasti. Ona je izrazila zadovoljstvo što su je za priznanje nominovale oni sa kojima je aktivno sarađivala u proteklih šest godina – nevladine organizacije, udruženja, lokalni mehanizmi, odborničke mreže i drugi.

 

– Ovo priznanje je izazov i obaveza da i u budućnosti nastavim da radim na unapređenju položaja žena i na rodnoj ravnopravnosti – rekla je dobitnica priznanja.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Nemaju šta drugo da rade, pa se časte sa nebitnim stvarima. Drugim rečima, tra la la lakrdija!

sinovoz