• POKRAJINSKOJ POSLANICI URUČENO GODIŠNJE PRIZNANJE

    NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova Stojanki Lekić, pokrajinskoj poslanici iz Zrenjanina.     Stojanka Lekić je dobila priznanje za aktivizam u formiranju Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine, za aktivnosti na osnaživanju žena iz različitih društvenih grupa, kao i za uspostavljanje i promovisanje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POKRAJINSKOJ POSLANICI URUČENO GODIŠNJE PRIZNANJE

    NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova Stojanki Lekić, pokrajinskoj poslanici iz Zrenjanina.

     

    pokrajinska vlada
    Foto: Pokrajinska vlada

     

    Stojanka Lekić je dobila priznanje za aktivizam u formiranju Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Vojvodine, za aktivnosti na osnaživanju žena iz različitih društvenih grupa, kao i za uspostavljanje i promovisanje mehanizama rodne ravnopravnosti u lokalnim samoupravama.

     

    Čestitajući dobitnici priznanja, predsednik Mirović je rekao da reč ravnopravnost isključuje bilo kakvu vrstu diskriminacije, nipodaštavanja ili manjeg vrednovanja bilo koga i po bilo kojoj osnovi.

     

    – Samim tim, ta reč mora da bude – i jeste – jedno od glavnih utemeljenja svakog razumnog i normalnog ljudskog bića i svakog naprednog i demokratskog društva – kazao je Mirović, i dodao da je to više od svega drugog odnosi na ravnopravnost polova, odnosno rodnu ravnopravnost, koja je temeljno i trajno opredeljenje Pokrajinske vlade.

     

    Dobitnica priznanja Stojanka Lekić zahvalila se Miroviću što ju je 2012. godine predložio za predsednicu Odbora za ravnopravnost polova, kada je počeo njen aktivizam u ovoj oblasti. Ona je izrazila zadovoljstvo što su je za priznanje nominovale oni sa kojima je aktivno sarađivala u proteklih šest godina – nevladine organizacije, udruženja, lokalni mehanizmi, odborničke mreže i drugi.

     

    – Ovo priznanje je izazov i obaveza da i u budućnosti nastavim da radim na unapređenju položaja žena i na rodnoj ravnopravnosti – rekla je dobitnica priznanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Nemaju šta drugo da rade, pa se časte sa nebitnim stvarima. Drugim rečima, tra la la lakrdija!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]