Politika Vesti Zrenjanin

Ovako se glasalo u opštini Sečanj, pet izbornih lista prešlo cenzus

opština sečanj
Foto: Spaso Mladenovski

Pet od sedam lista stranaka i koalicija, na lokalnim izborima u Sečnju, izborilo je mesta u odborničkim klupama u lokalnoj skupštini.

 

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, lista koalicije „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na kojoj je prvi aktuelni predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, osvojila je 3397 glasova, ili 53,19 posto. Druga je „Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“ sa 1255 glasova, ili 19,65 posto, a treća Grupa građana “Milimirka Beba Antić – Narod zna”. Prva na toj listi je Milimirka Antić, a osvojili su 862 glasa, ili 13,5 posto.

 

Pročitajte još: Naprednjaci osvojili većinu glasova, ponavljaju se izbori u Srpskom Itebeju

 

Sledi lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, koja je dobila 335 glasova, ili 5,25 posto. Naredna je lista „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“ sa 296 glasova, ili 4,36 posto.

 

Prema ovim podacima, SNS može računati na 13 mesta u lokalnom parlamentu, od ukupno 23, a socijalisti na pet. Tri odbornika imaće, po svemu sudeći, „Narod zna“, a po jednog radikali i “Vukašin Baćina – za bolju opštinu Sečanj”.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM