• Opozicione stranke u Žitištu uspostavile međusobnu saradnju

    Žitište je prva opština Srbiji u kojoj su sve opozicione stranke uspostavile međusobnu saradnju, ostavljajući po strani ideološke, programske, lične i sve ostale razlike i interese. To je saopšteno nakon prekjučerašnjeg sastanka opštinskih odbora opozicionih partija i udruženja građana.   Sastanak su organizovali opštinski odbori Suverenista Saše Radulovića, koalicije SSP – NS – DS, Demokratske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opozicione stranke u Žitištu uspostavile međusobnu saradnju

    Žitište je prva opština Srbiji u kojoj su sve opozicione stranke uspostavile međusobnu saradnju, ostavljajući po strani ideološke, programske, lične i sve ostale razlike i interese. To je saopšteno nakon prekjučerašnjeg sastanka opštinskih odbora opozicionih partija i udruženja građana.

     

    Sastanak su organizovali opštinski odbori Suverenista Saše Radulovića, koalicije SSP – NS – DS, Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske stranke, Dveri, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Zavetnika.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vlada imenovala Privremeni organ koji trenutno rukovodi opštinom Sečanj

     

    „Primarni cilj ovog okupljanja je bio da se uspostavi saradnja i koordinacija između svih relevantnih opozicionih političkih subjekata u opštini Žitište. To činimo u cilju očuvanja slobodne izborne volje građana na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima zakazanim za 3. april. Izražavamo zadovoljstvo zato što su sastanku prisustvovali građani željni pravde. To je najbolji dokaz da su spremni da brane zakone naše države. I to da ih brane od onih koji bi trebalo da te iste zakone sprovode i poštuju. A ne da ih konstantno krše i beskrupulozno zloupotrebljavaju“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

     

    opozicione stranke u žitištu

     

    Osnovna misija čuvanje glasačkih kutija

     

    Opozicija iz Žitišta poručuje da će osnovna misija biti čuvanje glasačkih kutija i sprečavanje organizovane zloupotrebe izbora od strane vlasti. Zadatak je i maksimalna kontrola čitavog izbornog procesa.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Saradnja političkih stranaka i građana će biti zasnovana na raspoređivanju kontrolora na svim biračkim mestima u opštini Žitište. U planu je i međusobna komunikacija od današnjeg dana pa sve do samog završetka izbora. Takođe, važno je naglasiti da će tokom marta biti održani treninzi od strane profesionalnih predavača i trenera za sve kontrolore širom opštine Žitište, bez obzira kojoj političkoj organizaciji pripadaju. Predavanja su namenjena i građanima koji nisu članovi stranaka, a izrazili su želju da pomognu u odbrani zakona“, dodaje se u saopštenju.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]