• OPOZICIJA UKAZALA NA PROBLEME U PRIVREDI I POLJOPRIVREDI

    ZRENJANIN – I ove subote, u okviru stranačke hronike, prenosimo vam stavove političkih partija u Zrenjaninu o nekoliko tema. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je status mesnih zajednica u Zrenjaninu veoma loš i da je potrebno unaprediti funkcionisanje ovog nivoa vlasti. – Opšta besparica otežava funkcionisanje gradskih, a pre svega, seoskih mesnih zajednica, jer je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OPOZICIJA UKAZALA NA PROBLEME U PRIVREDI I POLJOPRIVREDI

    ZRENJANIN – I ove subote, u okviru stranačke hronike, prenosimo vam stavove političkih partija u Zrenjaninu o nekoliko tema.

    poljoprivreda

    Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je status mesnih zajednica u Zrenjaninu veoma loš i da je potrebno unaprediti funkcionisanje ovog nivoa vlasti.

    – Opšta besparica otežava funkcionisanje gradskih, a pre svega, seoskih mesnih zajednica, jer je poznato da je obim problema u selima znatno viši. LSV je i ranije upozoravala na nagomilane probleme i predlagala formiranje tela u lokalnoj samoupravi koje bi se bavilo problemima mesnih zajednica. Nažalost, niko nije podržao taj predlog – rekao je član Gradskog odbora LSV Tibor Vaš.

    Demokratska stranka pohvalila se da je odbornica i portparolka DS Alisa Kockar izabrana za članicu stalnog sastava Glavnog odbora Demokratske stranke na 19. Izbornoj skupštini, a ova partija pozabavila se i poljoprivrednim pitanjima.

    – Gradska vlast još uvek nije organizovala licitaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Da li to znači da poljoprivrednici ne treba da seju pšenicu? Kako stvari stoje, teško da će se i oranje obaviti u optimalnim uslovima na parcelama koje su predviđene za licitaciju. Ali još zanimljiviji podatak jeste taj da mi zapravo i ne znamo šta ćemo ove godine imati na licitaciji – ukazao je odbornik DS Miroslav Kalanj i napomenuo da sve ovo zapravo predstavlja uvod u potencijalni dolazak stranog „investitora“ koji će po povlašćenim uslovima dobiti obradivo zemljište na korišćenje na period i do 30 godina.

    Naši privredni subjekti nisu pripremljeni za tržišnu utakmicu sa stranim investitorom i za nastup na stranim tržištima koja su postigla određen stepen kvaliteta, smatra predsednik Okružnog odbora Srpske demokratske stranke Darko Vujčin.

    – U praksi je primećeno da veliki investitori nisu dostigli dovoljno visok nivo korporativno – socijalne odgovornosti ka lokalnoj zajednici. SDS se zalaže za dizanje srpske industrije i to će biti osnova našeg delovanja u narednom preiodu – vraćanje srpskih firmi na zdrave osnove – poručio je Vujčin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]