• Odbornici odobrili: Zrenjanin uzima kredit od 491 milion dinara

    Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su na današnjoj sednici predlog Odluke o zaduživanju grada Zrenjanina radi finansiranja kapitalnih investicija. Grad planira da uzme kredit od 491.434.000 dinara.   Kako je obrazloženo, sredstva će biti utrošena za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte. U pitanju su infrastrukturni projekti koji se tiču sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbornici odobrili: Zrenjanin uzima kredit od 491 milion dinara

    Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su na današnjoj sednici predlog Odluke o zaduživanju grada Zrenjanina radi finansiranja kapitalnih investicija. Grad planira da uzme kredit od 491.434.000 dinara.

     

    Kako je obrazloženo, sredstva će biti utrošena za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte. U pitanju su infrastrukturni projekti koji se tiču sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, kanalizacione i vodovodne mreže, poboljšanja energetskih svojstava objekata i sanacije gradske deponije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Gradska toplana” prosledila opomene na adrese 424 korisnika

     

    Kreditnim sredstvima će biti finansirani i različiti građevinski radovi, između ostalog druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona, kao i rekonstrukcija ulica, trotoara i biciklističkih staza. U planu su i radovi na bušenju bunara i izgradnja kanalizacije u nekoliko sela, rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“, komunalno opremanje industrijske zone „Jugoistok“ i izbegličkog naselja u Kleku.

     

    Takođe, novac od kredita namenjen je za pribavljanje zemljišta u javnu svojinu putem eksproprijacije, za potrebe različitih infrastrukturnih projekata.

     

    grad uzima kredit odlučili su odbornici skupštine grada zrenjanina

     

    Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je kazao da je Ministarstvo finansija dalo saglasnost za kreditno zaduženje Grada Zrenjanina.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – To govori da prihodi u gradskom budžetu stvaruju mogućnost za kreditno zaduženje. Njegov cilj je da u narednom periodu doprinesemo da budžet grada bude još veći – kazao je Santovac.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. А шта ће нама реновирани графски стадион, кад немамо фудбалски клуб? А за атлетичаре јел треба нешто више од оног што већ има?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]