• NOVI PROTEST ZBOG POSTAVLJANJA SPLAVA NA CENTRALNOM JEZERU

    ZRENJANIN – Studenti, a za njima svi slobodoumni građani, već danima šetaju ulicama svih gradova Srbije tražeći  poštenje, poštovanje zakona i socijalnu pravdu, istakao je Aleksandar Jankov iz Udruženja građana „Nova solidarnost“, dodajući da, ako neko razume te motive, onda su to građani Zrenjanina.     – Obespravljeni, uništene privrede, raslojeni po političkoj pripadnosti, a […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVI PROTEST ZBOG POSTAVLJANJA SPLAVA NA CENTRALNOM JEZERU

    ZRENJANIN – Studenti, a za njima svi slobodoumni građani, već danima šetaju ulicama svih gradova Srbije tražeći  poštenje, poštovanje zakona i socijalnu pravdu, istakao je Aleksandar Jankov iz Udruženja građana „Nova solidarnost“, dodajući da, ako neko razume te motive, onda su to građani Zrenjanina.

     

    Splavovi opet na dnevnom redu

     

    – Obespravljeni, uništene privrede, raslojeni po političkoj pripadnosti, a ne po razumnim vrednostima, poput stručnosti, solidarnosti… građani Zrenjanina, podržavajući studentske zahteve šetaju već desetak dana ulicama našeg grada. Pre skoro tri godine građani su telima branili postavljanje splavova na centralnom gradskom jezeru. Zakoni su jasni, jezero je vlasništvo svih nas, ali je neko ipak rešio da u centru grada napravi splav na ruglo celog grada – podsetio je Jankov i istakao da su građani na kraju postali žrtve sistema i da su nadležni dozvolili postavljanje splava.

     

    Stoga će u subotu, 15. aprila, u 12 časova, biti održan prvi tematski protest, a „Nova solidarnost“ poziva sve građane Zrenjanina da se okupe kod Mosta na suvom.

     

    – Posle toga idemo do zgrade suda i Gradske kuće, gde ćemo ostaviti protestnu poruku Skupštini grada, tražeći hitno ukidanje sporne odluke i vraćanje prava svim građanima na raspolaganje sopstvenom imovinom. Takođe, pošto je sudski postupak okončan nepovoljno po građane, krenućemo u akciju prikupljanja priloga za plaćanje sudskih troškova jer su ti građani koji su kažnjeni branili i naše pravo – naglasio je Jankov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]