Politika Vesti Zrenjanin

Narodna stranka traži da se preispita rekonstrukcija postrojenja

narodna stranka

Povodom teksta koji je objavio portal zrenjaninski.com, a u kojem je najavljena rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje na sistemu „Begejska petlja“, oglasila se Narodna stranka u Zrenjaninu.

 

U saopštenju koje je potpisala poverenica Narodne stranke za Zrenjanin Nataša Velemir traži se od odgovornih lica hitno preispitivanje ovog projekta.

 

– Pitamo nadležne na koju deponiju i pod kojim uslovima planiraju da odlože oko 100 kubika mulja. Ovaj mulj se, po rečima direktora Ustanove „Rezervati prirode“ Dejana Jovanova, trenutno nalazi na filterskim postrojenjima. Koju dozvolu poseduje deponija na kojoj će mulj biti odložen? Koja je klasa deponije na koju će ovaj mulj biti odložen – upitala je Nataša Velemir.

 

Narodna stranka Vuka Jeremića je izrazila duboku zabrinutost za bezbednost i zdravlje građana usled, kako se navodi, „potencijalno neadekvatnog rukovanja i nezakonskog trajnog zbrinjavanja ovog otpada, ali i drugih otpada sličnog karaktera“.

 

– Skrećemo pažnju svim građanima da odlaganje mulja na deponijama nije dozvoljeno. Čak ni u slučaju sanitarnih deponija. A kamoli kada je u pitanju lokalno nesanitarno odlagalište koje nema ni minimum zakonskih uslova za rad – zaključuje Velemir.

 

Pročitajte još: Rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje na sistemu „Begejska petlja“

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz